Wie zijn wij

Yes, ik heb mijn A-diploma gehaald! Nu mag ik bij het Klein Harmonie Orkest om daar gezellig samen te spelen met andere muzikanten. Wat wil ik weten over het Klein Harmonie Orkest (KHO)? In dit orkest worden muzikanten in opleiding klaargestoomd voor het ‘grote’ orkest. Ze krijgen de mogelijkheid om op eigen muzikaal niveau door te groeien en te oefenen in het spelen van solo’s.

 

Dit orkest biedt ook plaats aan muzikanten die niet de ambities en het niveau van het Groot Harmonie Orkest nastreven, maar wel op een leuke en ontspannen manier muziek willen blijven maken. Nieuwe leden die hun opleiding niet gevolgd hebben bij onze vereniging, stromen in na het afleggen van een instroomtoets op basis van het A-niveau.

Wat doen wij

Het Klein Harmonie Orkest bestaat uit circa 20 spelende leden en verzorgt diverse concerten in o.a. verzorgingshuizen en op andere gelegenheden. 

 

Het repertoire bestaat uit lichte, goed in het gehoor liggende muziek, veelal speciaal voor dit orkest op maat gearrangeerd. Ieder jaar stromen er nieuwe muzikanten in, maar stromen er ook weer muzikanten door naar het ‘grote’ orkest. Vanwege deze in- en uitstroom van muzikanten wisselt de bezetting en daarmee het niveau van het opleidingsorkest jaarlijks.

 

Dirigent: Dick Hesselink

Repetitie: zaterdagochtend 10.30 – 11.30 uur