Kaarten voor disney concert nu verkrijgbaar

Liefhebbers van Disney muziek kunnen hun hart ophalen tijdens het concert op zaterdag 15 december a.s. in Tripodia Katwijk. Chr. Muziekvereniging UNI organiseert dan een concert wat geheel in het thema staat van Disney en dat wordt een hele bijzondere avond!

 

UNI Katwijk is steeds opzoek naar vernieuwing en nieuwe uitdagingen. Zo ook voor dit concert. Veel grote Disney-grootheden komen voorbij zoals Peter Pan, Assepoester en Viana. Na een intensief en gezellig studieweekend heeft het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat een bijzonder leuk programma voor u in petto. Zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van Disney!

 

Daarnaast zullen ook de jeugdleden van de vereniging laten zien wat zij in hun mars hebben. Van blokfluit, tot slagwerk en natuurlijk het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest. Ze komen deze avond allemaal voorbij.

 

Laat u verrassen door UNI Katwijk en kom ook naar het Disney Concert op 15 december a.s.! Het concert vindt plaats in Zalencentrum Tripodia (Hoornesplein 155, Katwijk) en start om 19.45 uur. De kaartverkoop is gestart en te verkrijgen via 06-20546119 of secretaris@uni-katwijk.nl. De kaartjes kosten slechts € 7,50 en dit is INCLUSIEF een consumptie. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, maar wij adviseren u wel dit bij de reservering aan te geven.

rabobank wensenfonds - geef uw stem aan uni!

Dit jaar dienden meer dan 140 verenigingen en stichtingen een aanvraag in bij het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. Wederom een nieuw record voor het initiatief en dus een blijk van behoefte bij verenigingen en stichtingen. De selectiecommissie, bestaande uit ledenraadsleden en collega’s van de bank, nomineerde 99 wensen. Vanaf 9 november kun jij als klant of lid van de Rabobank stemmen op jouw favoriete clubwensen.

 

Door te stemmen bepaal jij als (particuliere) klant of lid van Rabobank Leiden-Katwijk welke wensen uitkomen én welk bedrag er op de cheque komt te staan tijdens de uitreiking. Per e-mail of post ontvang je op 9 november een persoonlijke inlogcode om drie stemmen van € 15 te verdelen over drie verschillende wensen. Leden hebben zelfs de mogelijkheid om € 60 te verdelen over lokale verenigingen en stichtingen. Deze stem kun je naar eigen wens inzetten. Via www.dichterbijleidenkatwijk.nl kun je terecht om jouw stemmen uit te brengen, dit is mogelijk van 9 tot en met 25 november.

 

Binnen het Groot Harmonie Orkest is er een grote behoefte aan het vervangen van de basinstrumenten. Daarnaast is het een wens om, vanwege het groeiende aantal leerlingen, een tweede hobo aan te schaffen. Een zeer kostbare zaak dus en daarom hebben wij jouw stem straks hard nodig!

Katwijk van Oranje

Breng dit najaar een bezoek aan Katwijk en beleef Katwijk van Oranje! Een uniek evenement waarmee Katwijk, waar ook Soldaat van Oranje - de Musical te zien is in de Theater Hangaar, haar verzetsgeschiedenis eert. Met muziek, expositie en andere culturele activiteiten. Daar wil je bijzijn!

 

Op zaterdag 27 oktober 2018 was het de beurt aan het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat en het Rijnstreekkoor. De ochtend begon met hagel en dus erg koud, maar gedurende de dag en met behulp van wat heaters, werd de temperatuur wat aangenamer. De kou had overigens absoluut geen invloed op de muzikanten, want het programma met o.a. The Longest Day en Soldaat van Oranje, werd schitterend ten gehore gebracht. Er was veel belangstelling en de reacties waren ontzettend positief. Wij kijken terug op een mooi evenement en wensen de organisatie en deelnemers de komende weken nog veel plezier! Klik hier voor een sfeerimpressie van een geslaagde dag. 

Leerlingen concert 2018

De zomervakantie is in zicht! Een mooi moment om aan ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en andere belangstellenden te laten horen wat onze leerlingen het afgelopen seizoen hebben geleerd.

 

Daarom wordt er op 4 juli 2018 een Leerlingen Concert gehouden in De Reedery a/d Prins Hendrikkade te Katwijk. 

 

 

Het Leerlingen Orkest, de slagwerkgroep en blokfluiters zullen een optreden verzorgen. Daarnaast zullen er ook leerlingen een solo-optreden geven. Iedereen is van harte welkom!

Een voorjaarsconcert om trots op te zijn!

Het gekozen thema voor het Voorjaarsconcert van UNI: “Muziek met een verhaal” verlangde  van de leden van het Groot Harmonie Orkest (GHO) wekenlang intensieve repetities en thuisstudie. De muzikale lat werd weer een tandje hoger gelegd en de muziek moest aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor het publiek. Met die uitgangspunten ging Dominic Sierat, dirigent van het GHO, met zijn muzikanten aan de slag.

 

Vrijdag 1 juni was het eindelijk zover. Het podium voor dit concert werd ’s-middags, in de Vredeskerk aan het Baljuwplein Katwijk, opgebouwd met decor, verlichting en beeld. Om  half acht stroomde het publiek binnen en klokslag acht uur begon het Klein Harmonie Orkest, dit keer ook o.l.v. Dominic Sierat, met het voorprogramma. 

 

Het openingskoraal Abide  with me, A Klezmer Karnival, Tango d ‘Amore met solist Wessel Minnee op altsax, The Young Genius met solist Corné v. Duijvenvoorde op bariton en Ambulance Boogie met de solisten Christian Meijvogel en Tristan Sneijders op trompet. Het opzwepende ‘Klezmer’ bracht het publiek meteen al in goede stemming, terwijl de jonge solisten met hun solo-optreden het publiek aangenaam verrasten. Een spontaan applaus werd hun beloning.

 

Vervolgens installeerde het GHO zich op het podium. Na het openings- en tevens dankwoord door voorzitter Henk Sierat, voorspelde de indrukwekkende opening met Grimson Tide veel goeds. Naast het orkest stond een levensgroot beeldscherm opgesteld, waarop de rode draad van de verhalen door middel van high lights en aanvullende tekst werden ‘verteld’, steeds vooraf gegaan door een ‘voice over’ met een toelichting op die verhalen.

 

Beeld en tekst maakten de bijbehorende muziek voor het publiek meer begrijpelijk, terwijl de in de verhalen voorkomende principes, als loyaliteit, vechtlust, betrouwbaarheid, vindingrijkheid, tegelijk waren te zien en te beluisteren. De combinatie van de aangrijpende, sfeervolle muziek voerde de spanning, dramatiek en humor gedurende de loop van het concert voortdurend op. Zo werden de verhalen muzikaal verteld en werd bij velen de herinnering opgeroepen aan achtereenvolgens: Reynard de Vos, de avonturen van Baron Munchausen, De Graaf van Monte Christo, Moby Dick, Ivanhoe en Gullivers reizen. De muzikale groei van het orkest was door de briljant uitgevoerde stukken duidelijk hoorbaar: Katwijk heeft met UNI een harmonieorkest waar het met recht trots op kan zijn.

 

Na bloemen voor de dirigent werd het publiek ook even bewezen, dat UNI het spelen van marsen nog niet is verleerd. De toegift met de mars ‘633 Squadron’ werd dan ook  met een luid applaus beloond.

 

In zijn slotwoord wees de voorzitter nog op de start van een nieuw seizoen van het UNI blokfluitfeest en de start van ‘Kids and Colour’. Inschrijven kan via het secretariaat (zie: www.uni-katwijk.nl).

 

 

Ook wees de voorzitter er nog op, dat UNI de volgende dag, 2 juni, in een heel andere context zou optreden en dan de Shaare Zedek korenzangdag muzikaal zou begeleiden op het Andreasplein en in de Nieuwe Kerk. De opbrengsten van deze zangdag zijn bestemd voor het in alle opzichten neutrale Shaare Zedek Medical Centre in Jeruzalem.

Activiteiten op koningsdag

Er staan gezellige optredens op de agenda tijdens Koningsdag 2018!

 

Wij trappen de dag om 10.00 uur af met een gezellige aubade bij Ontmoetingsruimte De Reederij (DSV|Verzorgdleven, Parledam) met uiteraard Vaderlandse liederen die uit volle borst kunnen worden meegezongen. 

 

Daarna brengen wij rond 11.00 uur een muzikale groet aan Topaz Overduin (Sjanshoek) en DSV|Verzorgd Leven locatie De Driehoek. 

 

Onze vereniging kijkt altijd erg uit naar deze optredens, juist omdat wij hiermee een steentje bij kunnen dragen om de ouderen van Katwijk een leuke dag te bezorgen. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Oranjevereniging Katwijk aan Zee. Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag en kom gerust langs tijdens één van onze optredens!

Klein Harmonie orkest in de prijzen

Dit jaar nam ons Klein Harmonie Orkest voor de tweede keer deel aan Het Paasblaas Festival voor jeugdorkesten, georganiseerd door Muziek uit 't Hart in Aarlanderveen. Acht deelnemende orkesten en een ervaren jurylid die de zware taak had om de orkesten te voorzien van een schriftelijke feedback, om zich verder te kunnen ontwikkelen. Om 10.15 uur begonnen zij hun programma met het koraal "Dank U voor deze nieuwe morgen" en vervolgens Tango D'Amore van Ivo Kouwenhoven. Solist Wessel Minnee op altsaxofoon, die deze solo voortreffelijk ten gehore bracht.

 

Het programma vervolgde met A Klezmer Karnival van Philip Sparke. ;Een opzwepend stuk waarin drie melodieën worden gebruikt: een bruiloftsdans, een Joodse kringdans en een Duitse herdersdans. Dit stuk werd ook officieel beoordeeld door de jury. 

 

Hierna volgde Concierto para dos Trompetas, gecomponeerd door dirigent Zoran Rosendahl. Een pittig, Spaans stuk geschreven voor twee trompettisten. Volgens het juryrapport een fijne uitdaging voor de solisten Christian Meijvogel en Tristan Sneijders. Het orkest sloot het programma af met een toegift: de Ambulance Boogie van Ivo Kouwenhoven. Ook hier een rol weggelegd voor genoemde trompettisten, die als een echte ambulance het podium verlieten. 

 

Aan het einde van de middag vond de uitreiking plaats van het juryrapport en een tweetal dagprijzen: de aanmoedigingsprijs en een prijs voor de meest bijzondere programmering. En die laatste prijs won ons Klein Harmonie Orkest! Een mooi compliment van de jury was dat het orkest hoorbaar vooruitgang heeft geboekt. Leg daarnaast het opbouwende juryrapport en dan kijken we met elkaar terug op een leuke, leerzame ervaring. Een woord van dank gaat uit naar dirigent Zoran Rosendahl, die trots kan zijn op wat er het afgelopen jaar is bereikt. Met elkaar kijken we uit naar en werken we aan een bloeiende en mooie toekomst van onze vereniging.      

uitreiking rabobank wensenfonds

Tijdens de Ledenbijeenkomst op dinsdag 30 januari jl. vond de uitreiking plaats van het Rabobank Wensenfonds. Deze feestelijke avond vond plaats in Tripodia en trok veel belangstellenden. Rabobank Leiden - Katwijk stelt een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Wensenfonds. Hierbij helpt de bank met het versterken van lokale verenigingen en stichtingen in haar werkgebied. Door te stemmen bepalen alle leden van de bank welke wensen uitkomen. Naast vele andere verenigingen en stichtingen, viel ook UNI Katwijk in de prijzen en mocht een bedrag van 1.500 euro ontvangen. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe tenortrombone. 

 

Bondsspeld voor jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Chr. Muziekvereniging UNI vorige week donderdag kreeg een viertal leden de bondsspeld van de ZHBM met de bijbehorende oorkonde.

Uit handen van voorzitter Henk Sierat ontvingen Marit van der Plas en Joke van der Meij de speld in zilver voor 25 jaar lidmaatschap. Arie van der Plas ontving de gouden speld voor 40 jaar lidmaatschap en Henk van der Meij kreeg de speld in antiek zilver voor 50 jaar lidmaatschap.


Naast de muzikale hoogtepunten, werden ook de leden die geslaagd waren voor hun Bondsdiploma in 2017 nog even aangehaald. De (bestuurs)leden, vrijwilligers, dirigenten, docenten, sponsoren en allen die UNI Katwijk een warm hart toedragen, werden bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar.

 

Bouwplan

Er werd ook vooruitgekeken en daarbij met name de hoop uitgesproken dat de realisatie van het bouwplan in dit nieuwe jaar werkelijkheid zal worden. Sierat benadrukte dat dit van groot belang is voor de toekomst van UNI Katwijk, om op die manier de groei van de vereniging voort te kunnen zetten en het gebouw multifunctioneel en voor verschillende vormen van samenwerking beschikbaar te maken.

Uni katwijk toont zich van beste kant met schitterend kerstconcert

Chr. Muziekvereniging UNI heeft zich weer eens van haar sterkste kant laten zien en horen met een verrassend kerstconcert in een volle Dorpskerk te Katwijk a/d Rijn, in het bijzijn van sponsoren, donateurs, familieleden, Burgemeester Visser, Wethouder Knape en vele andere Katwijkers.

 

Het publiek werd in een voorprogramma verrast door het eerste optreden van zo’n dertig pas begonnen of al wat langer in opleiding zijnde leerlingen, die traditionele kerstliederen speelden o.l.v. Zoran Rosendahl, dirigent van het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest.

 

Daarna begon het gevarieerde kerstconcert. Volgens voorzitter Henk Sierat bedoeld voor alle Katwijkers, alle KRV’ers. Het programma was daarom samengesteld uit wereldberoemde religieuze en commerciële kerstmuziek. Het concert opende met het schitterende nummer End of the Year Special en vervolgde met Christmas on Broadway en o.m. All bells in Paradise, A Christmas Festival, een medley van bekende kerstliederen, All I want for Christmas is you en Happy Christmas.

 

De muziek werd zeer muzikaal, vol dynamiek, tempowisselingen en soms ook swingend uitgevoerd door het Groot Harmonie Orkest o.l.v. de inspirerende dirigent Dominic Sierat, die in “It’s beginning tot look like Christmas”, ook nog soleerde op de bastrombone samen met Hennie Sneijders (bastuba) en Kees v.d. Plas (Bariton).

 

Cees Wassenaar gaf als gastspeler met zijn toetsen de muziek nog extra glans, terwijl Piet Rovers tussen de muziekstukken door een rustpunt was met zijn boeiend vertolkte kerstverhaal in drie delen over een harpspeler die op kerstavond de voorkeur gaf om bij zijn gezin te zijn en de verleiding en beloning van een koning om in zijn paleis te musiceren, weerstond.

 

Het gehele concert werd gepresenteerd voor een schitterend decor met lichtshow. Het publiek beloonde het orkest met een enthousiast, staande applaus waarmee ook de toegift: een swingende Jingle Bells, werd afgedwongen.

 

Na afloop werd buiten de kerk nog door velen enthousiast nagepraat onder het genot van warme chocolademelk, glühwein en kerstbrood. Zo kon UNI het wereldbreed gevierde kerstfeest niet mooier laten beginnen.

Uni katwijk start met Muziek voor volwassenen & percussiefeest voor kinderen

Heb je altijd al het idee gehad om een muziekcursus te doen of wil je juist de draad weer oppakken? Of behoor je tot die groep ouders waarvan de kinderen op muziekles zitten en regelmatig met vragen komen waar je geen antwoord op weet? Dan kun je bij UNI Katwijk terecht voor een ontzettend leuke muziekcursus!

 

UNI Katwijk is voornemens om in januari 2018 te starten met Muziek voor Volwassenen. Tijdens deze cursus maak je kennis met de grondbeginselen van muziek, ga je aan de slag met het notenschrift en leer je alles over de verschillende muziekinstrumenten. Natuurlijk is er daarna gelegenheid om je in te schrijven voor een tweetal gratis proeflessen.  

 

Daarnaast wordt ook “Percussiefeest voor Kinderen” geïntroduceerd. Hier kunnen kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met uiteenlopende slagwerk- en percussie-instrumenten. Interesse? Voor meer informatie of inschrijving voor één van deze workshops is vanaf nu mogelijk via secretaris@uni-katwijk.nl. 

Kerstconcert dorpskerk op 15 december

Dit jaar staat er voor het eerst een kerstconcert op de agenda. In een afwisselend kerstprogramma neemt UNI Katwijk u mee op een muzikale reis naar een winter wonderland met hits als "White Christmas", een unieke versie van "Jingle Bells" maar ook het meeslepende instrumentale stuk "A Christmas Festival". Tijdens de donkere dagen voor Kerst is dit dé ideale gelegenheid om samen met vrienden, familie en collega's de warmte van deze kerk op te zoeken en je te laten onderdompelen in een avond heerlijke en herkenbare Kerstsongs.

 

geslaagde Actiedag UNI en Benjamin

Zaterdag 9 september jl. stond in het kader van de gezamenlijke Actiedag van UNI Katwijk en HHK Benjamin. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de realisatie van de verbouw van de UNI-zaal, die sinds jaar en dag gevestigd is aan de Weth. D. Ouwehandstraat te Katwijk. Na de extreme regen tijdens de voorbereidingen in de vroege ochtend, begon vanaf ca. 10 uur de zon door te breken en kon de Actiedag beginnen.

 

Een mobiele kraan gevuld met gesponsorde vlaggen in top, trok de aandacht van ontzettend veel bezoekers. In het clubgebouw was een Tweedekansmarkt, werd er gezellig koffie met iets lekkers genuttigd en kon men loten kopen voor het Rad van Avontuur. Dankzij de geschonken prijzen van veel lokale ondernemers, was er voor ieder wat wils te winnen.  Buiten werd er volop vis gebakken, haring schoongemaakt en ook de bloemenstal was zeer geliefd. Er werd handgesneden houtwerk verkocht en ook aan de kinderen was natuurlijk ook gedacht. Zij konden zich uitleven op een groot springkussen of een ritje maken met de huifkar.

 

 

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, met een opbrengst die boven verwachting is. Voorzitter Henk Sierat is trots op wat er is neergezet: “Dankzij de hele fijne samenwerking met de vrijwilligers van HHK Benjamin en de bijdragen van de vele sponsors, is UNI Katwijk weer een stap dichterbij de verbouwing van het clubgebouw. De lekkages die er vanmorgen nog waren, geven pijnlijk, maar wel goed aan, hoe noodzakelijk het is om dit gebouw onder handen te nemen. Daarnaast voldoet het bij lange na niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Er zijn geen leskamers of ruimten om ouders netjes te woord te staan. De onderhoudskosten vliegen de pan uit en dat is geld wat de vereniging zou moeten gebruiken om de Katwijkse jeugd kennis te laten maken met muziek”. Dat Katwijk deze vereniging een warm hart toedraagt, is duidelijk geworden. De organisatie bedankt daarom iedereen die op welke wijze dan ook een steentje heeft bijgedragen aan deze succesvolle dag. 

UNI volop in actie tijdens najaarsfeest 2017

Het Najaarsfeest is in Katwijk a/d Rijn ieder jaar weer een drukbezocht evenement met ontzettend veel activiteiten voor jong en oud. Het Groot Harmonie Orkest mocht op 19 augustus het spits afbijten op een zonovergoten Turfmarkt. Met een leuk, populair programma met o.a. muziek van Amy Whinehouse, Michael Jackson en Queen, genoten de mensen met een hapje en drankje van een gezellige sfeer en de warme zon.

 

Sinds enkele jaren is We Bend'r! een graag geziene gast tijdens de evenementen van het Najaarsfeest. Zo ook dit jaar. Het thema was "Tirol am Rhein" en daarom werden er wat aanpassingen gedaan zowel in muziek als in kleding.... 

 

De aftrap was op 21 augustus tijdens de Mega Spektakel Race. Maar liefst 626 deelnemers trotseerden de baan vol hindernissen, schuim en (niet al te schoon) slootwater. Op vrijdag 25 augustus verzamelden zich 100 sloepen bij de Zeeverkenners. In een lange stoet voeren zij door Katwijk a/d Rijn en ook We Bend'r! zat, geheel in Tiroler-stijl, op één van die boten. 

 

Op zaterdag 26 augustus vond er een groots Tirolerfest plaats in de Baron van Wassenaerlaan. De burgemeester van Tirol arriveerde op een immens groot biervat en afgewisseld met Alpenhoornblazers speelde We Bend'r! toepasselijk Tirolermuziek. Na het begeleiden van het alom bekende Edelweiss, werd er met 1.500 mensen een Tirolerlunch genuttigd. De dag werd afgesloten met een lampionnenoptocht op een aanhangwagen, die netaan door de straatjes van Katwijk a/d Rijn kon manoeuvreren. Klik hier voor de foto's. We kijken terug op een geslaagd Najaarsfeest en kijken nu al weer uit naar 2018! 

UNI Katwijk schittert in de vredeskerk

Op vrijdag 12 mei jl. vond het Voorjaarsconcert plaats in De Vredeskerk te Katwijk. Na het openingskoraal, bracht het Klein Harmonie Orkest o.l.v. Zoran Rosendahl een mooi, licht programma ten gehore. Met stukken als A little festive Music, Night Train met solist Hugo de Vreugd, het schitterende Land of the Cornflower en ter afsluiting de deinende wals Over the Waves, wisten zij het aanwezige publiek te vermaken.

 

Na een changement, wat opgevuld werd door organist Arjan Wolfswinkel, trad het Groot Harmonie Orkest aan. Onder leiding van dirigent Dominic Sierat, wisten zij het publiek te raken met Mannin Veen, waarin orgel en orkest aan het eind van het stuk fantastisch samenkomen. Daarna nam Dominic de bastrombone ter hand en vertolkte het geweldige Oblivion, een tangocompositie van Astor Piazzolla. Met Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams, werd de pauze ingeluid.   

 

Het Groot Harmonie Orkest vervolgde haar programma met Puszta, een stuk van Jan van der Roost met herkenbare Hongaarse zigeunerklanken, opzwepende melodieën en melancholische intermezzo´ s. Heel anders was het stuk Arctic Funk van Torstein Aagaard Nilsen. Een compositie waarin de kracht van de natuur gemengd wordt met de ruige besneeuwde bergen van Noorwegen. En dat was te horen! Het publiek kon na dit natuurgeweld even tot adem komen met het schitterende Power of Life, wat Arjan Wolfswinkel ten gehore bracht op orgel.  

 

Het eind van de avond kwam al snel in zicht en het orkest begon dan ook alweer aan het laatste nummer van de avond: Lord Tullamore van Carl Wittrock. De compositie bevat zowel briljante, technische passages als ook lyrische momenten van rust.

 

Natuurlijk werden er aan het eind van de avond de nodige mensen bedankt, waaronder uiteraard beide dirigenten. De voorzitter bedankte het publiek hartelijk voor haar aanwezigheid, waarna het orkest als toegift La Primitiva inzette. De reacties van de aanwezigen waren overweldigend positief. We kijken dan ook terug op een schitterende avond! De foto's zijn hier te bekijken. 


Wolfswinkel te gast tijdens Voorjaarsconcert

UNI Katwijk is altijd op zoek naar uitdaging en bijzondere samenwerkingen voor haar concerten. Voor dit concert is er contact gezocht met één van Katwijks bekendste organisten Arjan Wolfswinkel. Voor de vereniging ook geen onbekende, want er was al eerder een samenwerking op Eerste Kerstdag tijdens het begeleiden van een kerkdienst. De link was dus snel gelegd.

 

Tijdens deze avond neemt het orkest u o.l.v. Dominic Sierat mee op reis naar o.a. Hongarije met een zigeunerdans, naar Engeland in een militair-achtige suite en uiteraard ontbreekt ook Spanje niet met een vurige paso doble. Het Klein Harmonie Orkest opent de avond met een licht programma o.l.v. Zoran Rosendahl.

 

Kortom een avond vol muzikale afwisseling gericht op alle leeftijden. U bent van harte welkom. Het concert vindt plaats in De Vredeskerk te Katwijk en start om 20.00 uur.

 

Kaarten ad. € 5,00 zijn te verkrijgen bij de leden van de vereniging of via secretaris@uni-katwijk.nl. Ook aan de deur zal er kaartverkoop plaatsvinden. Foto: TreffendbeeldKHO presteert op festival

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Klein Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Zoran Rosendahl op 2e paasdag deelgenomen aan een festival.

 

Dit festival, speciaal bedoelt voor opleidingsorkesten, wordt jaarlijks georganiseerd door St. Muziek uit 't Hart en werd gehouden in Studio Oosterman te Aarlanderveen. Dit keer niet in de vertrouwde UNI-polo, maar keurig in het zwart met een gloednieuwe, blauwe UNI-stropdas.  

 

Aan het einde van het optreden ontving het orkest uit handen van Fried Dobbelstein (topdirigent uit Limburg) een oorkonde en een juryrapport om trots op te zijn. "Zeer overtuigend en aangenaam om naar te luisteren, een goede prestatie en zeer verdienstelijk gespeeld" zijn enkele van de kreten die Dobbelstein in het rapport heeft genoemd. Natuurlijk heeft het orkest ook handvatten gekregen om verder te bouwen en te ontwikkelen.  

 

Kortom, een leuke en leerzame ervaring voor dit orkest! Klik hier voor de foto's.Voorjaarsconcert

Na een spetterend Najaarsconcert in Tripodia en het begeleiden van een sfeervolle kerkdienst op Eerste Kerstdag 2016, is UNI Katwijk in volle vaart doorgegaan met de organisatie van en repetities voor een uitdagend Voorjaarsconcert. Uiteraard heeft dit concert weer een totaal ander karakter en muzikale invulling dan het vorige. Evenals voorgaande jaren vindt het concert plaats in De Vredeskerk aan het Baljuwplein in Katwijk.  

 

Het Groot Harmonie Orkest heeft onder leiding van haar dirigent Dominic Sierat het afgelopen jaar de muzikale groei voortgezet met een aantal ambitieuze muziekstukken voor dit Voorjaars-concert. Ook het Klein Harmonie Orkest is deze avond te beluisteren onder leiding van Zoran Rosendahl. Zij nemen dit jaar voor het eerst deel aan een festival en zullen dat programma tijdens dit Voorjaarsconcert ten gehore brengen.

 

 

Kortom een avond vol muzikale afwisseling gericht op alle leeftijden. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten ad. € 5,00 (incl. consumptie) zijn vanaf dit moment te verkrijgen bij de leden van de vereniging of via secretaris@uni-katwijk.nl

 Rabobank Wensenfonds

Het Rabobank Leiden-Katwijk Wensenfonds steunt initiatieven in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren. Ook UNI Katwijk viel dinsdag 17 januari jl. in de prijzen tijdens de bijeenkomst in het Leidse Volkshuis en ontving een cheque t.w. € 1.250,00 voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!Er werd tevens een interessante inspiratiesessie gehouden met als thema “Vereniging 3.0” en ook aan de muzikale omlijsting werd gedacht door een aantal optredens van de Nederlandse vocalpopgroup “De Meisjes met de Wijsjes”. Na het fotomoment werd er nog gezellig nagesproken onder het genot van een hapje en een drankje.Eneco Luchterduinenfonds

Evenals in 2015 is UNI Katwijk door de jury genomineerd voor het Eneco Luchterduinen Fonds. We hebben een plan ingediend voor Milieu-vriendelijke- en kostenbesparende LED-verlichting in ons clubgebouw. Vanaf vandaag, 19 januari, is de publieksjurering van start gegaan en kan er gestemd worden. We zoeken steeds naar mogelijkheden om inkomsten te verwerven en/of tot besparingen te komen. Ook op het gebied van duurzaamheid. “Wij beseffen hoe belangrijk duurzaamheid is. Niet alleen voor ons, maar vooral voor de komende generaties. Wij vragen om een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds om het gerenoveerde en uitgebreide gebouw van Chr. Muziekvereniging UNI Katwijk te voorzien van milieuvriendelijke en kostenbesparende LED-verlichting”.Stemmen kan via http://bit.ly/2jBdaW6 tot en met 8 februari 2017.Breng uw stem uit op UNI Katwijk. Bedankt voor uw steun!Muziek en zang tijdens Najaarsconcert

Op zaterdag 26 november a.s. vindt het Najaarsconcert plaats van Chr. Muziekvereniging UNI. Alle geledingen van de vereniging komen deze avond aan bod. Daarnaast heeft het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat een bijzonder programma voor u in petto!UNI Katwijk is steeds opzoek naar vernieuwing en nieuwe uitdagingen. Zo ook voor dit Najaarsconcert, wat in het teken van grote popartiesten zoals Amy Whinehouse, Prince en Caro Emerald. Bijzonder is dat er voor dit concert samenwerking is gezocht met Dirk en Arianne Bakkenes (o.a. bekend van The Backinx), die deze avond de zang voor hun rekening nemen. Dat belooft dus een groot feest te worden!Daarnaast staat er nog een bijzonder optreden op het programma. UNI Katwijk is in september gestart met een tweetal blokfluitklassen. Zij zullen deze avond hun podiumdebuut maken! In januari 2017 hoopt UNI Katwijk overigens weer te starten met een nieuwe beginnersklas v.a. 6 jaar. Opgeven kan via secretaris@uni-katwijk.nl.Het concert vindt plaats in Zalencentrum Tripodia (Hoornesplein 155, Katwijk) om 20.00 uur en de entree is vrij.Blokfluitfeest bij UNI!

Voor kinderen vanaf 6 jaar die willen beginnen met muziek maken, start UNI Katwijk in september met blokfluitlessen. Op speelse wijze raken kinderen vertrouwd met muziek, noten lezen en samenspelen. Op vrijdag 2 september jl. vond het eerste feest plaats!Geslaagd Oranjefeest!

We kijken terug op geslaagde optredens tijdens de Najaarsfeesten Katwijk a/d Rijn.We Bend’r! vrolijkte de evenementen behoorlijk op tijdens de brandweerdemonstraties, Oranje Mega Spektakelrace en de Kattukbinse Sloepentocht, terwijl UNI ook met orkest, drumband & twirls haar medewerking verleende tijdens de lampionnenoptocht.Er zijn leuke foto’s gemaakt, die terug te vinden zijn in ons fotoalbum. Wij bedanken Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn voor de fijne samenwerking en kijken uit naar het feest in 2017!