Diploma-regen bij uni katwijk

Zaterdag 21 november jl. was een spannende dag voor de examenkandidaten van Chr. Muziekvereniging UNI. Zes muzikanten gingen op voor het landelijke HaFaBra Muziekexamen en zijn allemaal geslaagd voor het officiële Bondsdiploma. Een resultaat waar UNI Katwijk weer trots op is!

 

Vanwege de beperkingen rondom het coronavirus, werden de examens in eerste instantie uitgesteld. Gelukkig konden de leerlingen op 3 september jl. hun theorie-examen doen. Dit gebeurde onder toeziend oog van de Zuid Hollandse Bond van Muziekverenigingen, die landelijk is aangesloten bij de KNMO.  Hierop volgde het praktijkexamen op 21 november jl.

 

Deze examens vonden plaats in de Julianakerk te Sassenheim. Eén voor één kwamen er lachende gezichten de kerk binnen. Aan het einde van de dag, konden Joëlle Imthorn en Eva de Mol (A-dwarsfluit), Sabine Imthorn en Rosalie Hoogendoorn (A-klarinet), Lucas Blok (A-trompet) en Elise Slagvelt (B-dwarsfluit) hun diploma’s in ontvangst nemen.

 

 

Tijdens een intieme bijeenkomst vond aan het einde van de dag de officiële diploma-uitreiking plaats. Zij werden stuk voor stuk in het zonnetje gezet door voorzitter Henk Sierat, die aangaf trots te zijn op de behaalde resultaten. 

Rabo Clubsupport - de avond van katwijk

Samen met 150 andere verenigingen en stichtingen nam UNI Katwijk dit jaar deel aan Rabo ClubSupport! Wij willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. De stemperiode is inmiddels gesloten en we maken ons op voor de finaleavond.

 

Volg op dinsdagavond 17 november om 19.30 uur 'De Avond van Katwijk' live op RTV Katwijk! In deze spetterende en half uur durende uitzending wordt de uitslag van Rabo Clubsupport bekend gemaakt. Spannend!

 

Naast de uitslag van Rabo Clubsupport, heeft de Rabobank nog een extra prijs in petto! Maar liefst vijf deelnemers van Rabo ClubSupport maken kans op een extra prijs van € 1.000,-. Wie deze deelnemers zijn, zie je tijdens de uitzending. de kijkers bepalen door het digitaal stemmen wie de extra prijs verdient. Kijk jij ook mee? 

Muzikanten slaan handen ineen

Nu de hele wereld in de ban is van het corona-virus en de culturele sector hard getroffen wordt, slaan muzikanten de handen ineen om Dodenherdenking 2020 zo memorabel mogelijk te maken. Ieder jaar verzorgen enkele muziekverenigingen de muzikale omlijsting tijdens de kransleggingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zh. Daarom is het ook voor het Groot Harmonie Orkest van Chr. Muziekvereniging UNI een vreemde gewaarwording om nu voor het eerst in 75 jaar niet aanwezig te kunnen zijn. Slechts één trompettist van deze vereniging zal de kranslegging door Burgemeester Visser en zijn echtgenote, bij Monument De Leeuw in Katwijk aan Zee, muzikaal begeleiden.

 

Na contact tussen de Chr. Muziekverenigingen UNI en DVS is er actie ondernomen om ervoor te zorgen dat op 4 mei 2020 van diverse kerktorens het Taptoe-signaal wordt gespeeld, met aansluitend het Wilhelmus. Trompettisten van beide verenigingen werken hier natuurlijk graag aan mee, evenals de kosters van de betreffende kerken en de coördinator vanuit Gemeente Katwijk. Op deze manier zullen alle Katwijkers door trompetklanken van deze muziekverenigingen bij de Dodenherdenking muzikaal worden betrokken.

 

 

Om ca. twee minuten voor acht, zal vanaf de torens van de Nieuwe- en Oude Kerk, Pniëlkerk Katwijk aan Zee en Dorsperk Katwijk a/d Rijn, het Taptoe-signaal en twee coupletten van het Wilhelmus door Katwijk klinken. Wij wensen iedereen, ondanks deze moeilijke periode, een bijzondere Herdenking en Bevrijdingsdag toe. 

Vereniging zijn in crisistijd

In tijden als deze, proberen we er op allerlei manieren voor elkaar te zijn en dat gaat vooral via de digitale wegen. Wat zijn we daar nu ontzettend blij mee! Toch ontkomen we er niet aan, om onze concerten onder de loep te nemen en hierin een beslissing te nemen....

 

Vanwege de intensieve voorbereidingen, zowel organisatorisch als muzikaal, is in overleg met het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps besloten om het concert van 20 juni a.s. te verplaatsen naar 21 november 2020.

 

Dezelfde opzet & hetzelfde enthousiasme, dezelfde samenwerking met dezelfde topmuzikanten van UNI Katwijk en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps.

 

Blijf gezond en.... We'll meet again!

Samenwerking UNI Katwijk en ROA

UNI Katwijk en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps zijn geen vreemden voor elkaar. De eerst samenwerking is precies 5 jaar geleden: tijdens het 115-jarig jubileum van UNI op het Emmaplein in Katwijk. En nu, in het jaar van ons 120-jarig jubileum,staat er wederom een bijzondere avond met dit trompetterkorps op de agenda!

 

Op zaterdag 20 juni a.s. kunt u genieten van ca. 100 muzikanten, o.l.v. twee bevlogen dirigenten: Dominic Sierat (UNI) en Peter van Dinther (ROA). Uiteraard wordt er stil gestaan bij 75 jaar bevrijding en de Nederlandse Veteranendag, die precies een week later plaatsvindt. Een programma waar u kippenvel van krijgt en absoluut niet mag missen! Houd voor tijden en kaartverkoop onze website en Social Media in de gaten. Foto: PR ROA

UNI imponeert met kerstconcert

‘All Bells in Paradise’ is de titel van het kerstconcert, dat UNI op vrijdagavond 13 december jl., in aanwezigheid van Burgemeester Visser en zijn echtgenote, voor een nagenoeg volle Dorpskerk in Katwijk a/d Rijn presenteerde. Medewerking werd verleend door de Mezzosopraan Maria den Hartog en ladyspeaker wethouder Corien van Starkenburg, die ook het muzikaal omlijste kerstverhaal vertelde.

 

De concerten van UNI hebben altijd een thema. Kerk- en kerstmuziek hebben zich steeds aangepast aan de behoeften, inzichten en de aard van elke tijd. Daarom werd dit kerstconcert niet beladen met de voor de hand liggende bekende meezing-kerstliedjes, maar liet UNI horen hoe, door de jaren heen, vele componisten en arrangeurs de kerstliederen als hun inspiratiebron gebruiken voor aansprekende, eigentijdse bewerkingen. Met de titel ‘All Bells in Paradise’ werd die eigentijdse, ‘up to date’ uitvoering van kerstmuziek getypeerd, maar ook met alle respect voor de universele kerstboodschap.

 

Aangekondigd door Ladyspeaker Corien van Starkenburg, begonnen de vertederende leerlingen van de blokfluitklassen van UNI met een aantal bekende kerstliederen met de traditionele melodieën. Vervolgens vervolgde het LeerlingenOrkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl met Christmas Time Suite for Band, Ring, Bells, Go Ting-a-ling- aling, Silent Night en Jingle Bells.

 

Het Groot Harmonie Orkest onder leiding van Dominic Sierat begon het kerstconcert op indrukwekkende wijze. Eerst met ‘Donna Nobis Spacem’ prachtig gezongen door de mezzosopraan Maria den Hertog, gevolgd door het kerstverhaal met de schitterende muzikale omlijsting van ‘For Unto You is Born This Day’ en op warme wijze verteld door Corien van Starkenburg. Daarna heette voorzitter Henk Sierat het publiek pas welkom, waardoor hij het Donna Nobis Spacem (bede om vrede) en het universele kerstverhaal bewust op een voetstuk plaatste.

 

Het concert werd vervolgd met een prachtig uitgevoerde versie van “Greensleeves’ en toen vervolgens Maria den Hertog met ‘Mary did you know’, a capella zingend, van achter uit de kerk naar voren liep, werd het adembenemend stil in de Dorpskerk. Met Veni Immanuel, Cantique de Noël met zang van Maria den Hertog, Ukrainian Bell Carol, A Christmas Carol Fantasy, de titelsong van dit kerstconcert: All Bells in Paradise, met een door UNI special voor deze uitvoering gearrangeerde sopraanstem en met Mary’s Boy Child, liet UNI op schitterende muzikale wijze de grote verscheidenheid aan bewerkte kerstmelodieën horen. Met de meer luchtige stukken ‘X Mas Round The World’ en ’A Christmas Dans Party’ naderde het einde van dit concert.

 

Na het slotwoord van de voorzitter, waarin hij de solisten in zang en woord en alle medewerkenden bedankte werd na de, met langdurig applaus afgedwongen, toegift ‘A Holiday Galop’ door velen bij de uitgang van de kerk onder het  genot van een glas warme chocolademelk of Glühwein nog enthousiast nagepraat over dit wederom UNIeke kerstconcert.

Kaartverkoop kerstconcert gestart

 

Op 13 december a.s. vindt ons kerstconcert plaats in De Dorpskerk te Katwijk a/d Rijn. Daarom een goed moment om te onthullen dat met dit concert samenwerking is gezocht met mezzosopraan Maria den Hertog. 

Zij is o.a. bekend als zangeres bij Nederland Zingt en de Kerstconcerten met Deo Cantemus in De Doelen te Rotterdam, zingt onder meer cantates en oratoria en is actief als dirigente bij diverse koren zoals Het Nieuw Veluws Vocaal te Harderwijk en Cantiamo; een mooi gemengd koor uit Amersfoort. Ook is zij zangpedagoge en geeft zangles en koorscholing. De samenwerking met ons Groot Harmonie Orkest wordt heel bijzonder, maar ook een uitdaging! Met haar bereik en bijzondere klankkleur, weet zij ieder hart te raken. 

 

Kaarten ad. € 5,00 zijn vanaf heden te koop via secretaris@uni-katwijk.nl. De toegangsprijs voor kinderen tot 12 jaar is € 2,50. Ook is er een gezinspakket verkrijgbaar (2 volwassenen, 2 kinderen) voor € 12,50. Het concert met een aaneengesloten programma start om 20.00 uur. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk of glühwein.

Actiedag UNI en Benjamin

Op zaterdag 21 september a.s. organiseren Wijkgemeente Benjamin en Chr. Muziekvereniging UNI een gezamenlijke actiedag. Tussen 10.00 – 14.00 uur is iedereen van harte welkom in het clubgebouw van UNI Katwijk voor een kop koffie met wat lekkers, om o.a. zo even rustig te neuzen tussen het tweedehands speelgoed, mee te doen met het Rad van Fortuin of een lekker visje of schitterende bloemen mee te nemen voor thuis. De opbrengst van deze actiedag komt ten goede aan zowel de muziekvereniging als de kerkgemeenschap. Het clubgebouw is gevestigd a/d Weth. D. Ouwehandstraat 39a in Katwijk.

 

 

Inschrijven nieuwe blokfluitklas
Tijdens de actiedag is het tevens mogelijk om uw zoon of dochter in te schrijven voor de nieuwe blokfluitklas. Deze cursus van 40 lessen is bedoelt voor kinderen vanaf 6 jaar, die op een leuke en speelse wijze willen beginnen met het maken van muziek. Met de blokfluit wordt de basis gelegd, waarna je snel kunt doorstromen op een instrument naar keuze. Tijdens de lessen maken de kinderen ook kennis met andere muziekinstrumenten, zodat zij kunnen bedenken welk instrument het leukste is om later te gaan spelen. De nieuwe klas start op vrijdag 7 oktober a.s. 

latin music & Tapas: veelzijdig en warmbloedig

Sinds 2017 heeft Chr. Muziekvereniging UNI gekozen voor haar sterkste kant: het geven van podiumconcerten. Concerten die vooral aantrekkelijk moeten zijn voor haar publiek. Sindsdien volgden schitterende concerten in de Vredeskerk, Tripodia en de Dorpskerk in Katwijk. Of het nou het Sprookjesconcert, het literair concert ‘Muziek met een verhaal’, het Winterconcert met ‘Disney’ of een Kerstconcert betrof, steeds werd de muziek aangevuld en ondersteund met schitterende beelden, spectaculaire lichtshows, gastsolisten, zangers en live-beelden op een gigantisch scherm achter het orkest. In die context gaf UNI op 15 juni jl. een feestelijk concert in Tripodia.

 

Er was ook nu gekozen voor een andere opzet en er werd, vanwege de keuze voor het frivole Latijns-Amerikaans repertoire, uitgeweken naar zalencentrum Tripodia. Nee, nu geen zaal met rijen stoelen, maar vrolijk opgemaakte tafeltjes. Het concert kende geen pauze, maar tijdens de muziek werd o.m. diverse tapas en sangria uitgeserveerd of men kon zelf aan de bar een drankje halen. Zo ontstond een gemoedelijke, ontspannen sfeer waarbij ondanks de hap en snap toch volop aandacht was voor de perfect uitgevoerde muziek.

Bij binnenkomst werd het publiek meteen al in sfeer gebracht met swingende gitaarklanken van Robert Buckert. In de hal was ook de mogelijkheid om zich deze avond later te herinneren door het laten maken van een foto met kleurrijke Latijns-Amerikaanse attributen.

 

Toen om 20:15 uur de zaal open ging, werd het publiek aangenaam verrast door de kleurrijk ingerichte concertzaal. In een kort welkomstwoord heette voorzitter Henk Sierat, wethouder Knape, Natan Heikens, directeur Muziekschool Katwijk, de sponsors van UNI en uiteraard het publiek van harte welkom. Verder introduceerde hij de leden van de pas aangestelde Artistieke Commissie, die hij bedankte voor de organisatie van dit concert en succes wenste met haar nieuwe taak: het inhoud geven aan de muzikale toekomst van UNI. Om het muziekfeest te laten beginnen gaf hij het woord vervolgens aan Ladyspeaker Debby Minnee, die de muziek zou toelichten.

 

Het werd een warmbloedig concert met wereldbekende melodieën achtereenvolgens: Cordillas de Los Andes, Besamé mucho, Olé Guappa, Song and Samba, Children of Sanchez, Caravan, Viaggio, Shall we Dance en Glora Estafette. Dit hele repertoire werd met veel swing, emotie en gevoel voor de Latijns-Amerikaanse muzikale traditie uitgevoerd door het Groot Harmonie Orkest in Big-Band-opstelling o.l.v. dirigent Dominic Sierat. Tussendoor waren er solo-optredens van Rik Cornelissen met zijn composities Leaving en Loro en later, in duet met Dominic Sierat op bastrombone, met het schitterend uitgevoerde Oblivion. Vooral het gezamenlijk optreden van het orkest en de virtuoze accordeonist Rik Cornelissen gaf dit concert extra muzikale glans. De indrukwekkende uitvoering door het orkest en de beide solisten leidde tot groot enthousiasme en langdurig applaus van het publiek. Dominic betrok, tot hilariteit, ook nog het publiek bij het laatste nummer ‘Gloria Estafette’, dat op zijn teken tijdens het stuk uit volle borst mee zong. Het orkest, haar dirigent en Rik Cornelissen werden door het in feeststemming geraakte publiek uiteindelijk beloond met een minutenlange staande ovatie.

 

 

In zijn dankwoord riep de voorzitter op om UNI financieel te steunen. Tenslotte kregen Dominic Sierat, Rik Cornelissen en Ladyspeaker Debby Minnee de gebruikelijke bloemen, waarna het orkest met Mambo Jambo als toegift de brug sloeg naar de Afterparty met de Katwijkse coverband WestCoast die, aangevuld met een aantal muzikanten van het Groot Harmonie Orkest, de Afterparty opende. Rond 23:30 uur kwam een einde aan dit zeer geslaagde UNI muziekfeest. Meer foto's van deze bijzondere avond kunt u hier bekijken. Het volgende grote concert van UNI is het Kerstconcert op vrijdagavond 13 december a.s. in de Dorpskerk in Katwijk a/d Rijn. 

Laatste kaarten concert latin music & tapas

De  voorbereidingen voor het Latin Music & Tapas concert op zaterdag 15 juni worden getroffen en de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. De organisatie laat weten, dat alleen deze week nog kaarten te verkrijgen zijn en er geen verkoop aan de deur zal plaatsvinden. De avond staat in het teken van Latijns Amerikaanse muziek en verschillende gastmuzikanten zullen deze avond van zich laten horen.

 

Robert  Buckert

Naast docent, is Robert Buckert ook een graag geziene muzikant op bruiloften, partijen en kerkdiensten. Een veelzijdig docerend musicus die op veel vlakken inzetbaar is, en zo ook tijdens het concert van UNI Katwijk. Voorafgaand aan het hoofdprogramma, brengt hij de gasten in Latijnse sferen in de lobby van Zalencentrum Tripodia Katwijk.

 

Hoofdprogramma

Gastmuzikant tijdens het hoofdprogramma is jazz-accordeonist Rik Cornelissen, waarschijnlijk de meest innovatieve en veelzijdige accordeonist van Nederland en actief als componist, arrangeur, bandleider, docent en nog veel meer. Naast enkele solostukken, zal Rik ook enkele werken ten gehore brengen samen met het Groot Harmonie Orkest. Denk hierbij aan de tango Adios Nonino van Piazzolla (Maxima’s traan), muziek van Gloria Estefan en ook een mambo zal niet ontbreken!

 

Afsluiting

Afsluitend zal coverband WestCoast, een Katwijk-Zeese coverband, aangevuld met enkele blazers uit het Groot Harmonie Orkest, de avond een swingende afsluiting bezorgen.

 

Kaartverkoop

Toegangskaarten ad. € 12,50 zijn te verkrijgen via www.uni-katwijk.nl of stuur een email naar secretaris@uni-katwijk.nl. 

Muzikale groet Koningsdag voor Katwijkse ouderen

Ieder jaar brengen de muzikanten van UNI Katwijk op Koningsdag een muzikale groet aan de ouderen van Katwijk. Het programma start om 10.00 uur bij De Reedery a/d Prins Hendrikkade. Een gezellige ontmoetingsruimte van DSV|Verzorgd Leven, waar uit volle borst met de Vaderlandse liederen kan worden meegezonden.

 

Aansluitend wordt er om 11.00 uur een bezoek gebracht aan Topaz Overduin en het Klein Harmonie Orkest musiceert op dat tijdstip in De Driehoek. Afsluitend zullen wij ook de bewoners van de Duinrand bezoeken, om ca. 11.45 uur. 

 

Op het programma staan allerlei Vaderlandse liederen. Voor de teksten wordt gezorgd, dus een excuus om niet mee te zingen is er niet!  

Kaartverkoop concert 15 juni 2019 gestart

Na een schitterend Disneyconcert in december vorig jaar, staat er op zaterdag 15 juni a.s. weer een bijzonder concert op de agenda. Met meeslepende muziek op de lessenaar, neemt het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat, de luisteraars muzikaal mee op reis naar Zuid Amerika. 

 

Latijns Amerikaanse sferen
Een concert met weer een heel ander thema en letterlijk een andere invulling! Want dit keer zit u heerlijk aan een bistro-tafeltje, worden er tijdens het concert enkele tapashapjes geserveerd en kunt u dus geheel in Latijns Amerikaanse sferen genieten van de muziek. 

 

Gastmuzikant
Er is voor dit concert samenwerking gezocht met Rik Cornelissen. Waarschijnlijk de meest innoverende en veelzijdige accordeonist van Nederland. Met een brede opleiding en kennis in Jazz, Latin, Tango en klassieke muziek, is Rik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe geluiden en nieuw materiaal. Maar de samenwerking met deze bijzondere jazz-accordeonist is nog niet alles....Ook WestCoast Katwijk sluit aan! Deze Katwijk-Zeese rock-pop-folk coverband is zeker bij het Katwijkse publiek bekend en geeft dit concert een bijzondere afsluiting.

 

Toegangskaarten
Op dit moment zijn er kaarten te reserveren via secretaris@uni-katwijk.nl. Het concert begint om 20.30 uur en vindt plaats in Tripodia Katwijk. Toegangskaarten kosten € 12,50. Donateurs en leden Club van 100, krijgen binnenkort thuis bericht. Zo´ n gevarieerde muziekavond maak je niet vaak mee, dus zorg ervoor dat je snel je kaarten in huis hebt. De plaatsen zijn beperkt; wacht niet te lang!

een feestelijk begin van 2019

Het jaar 2019 is feestelijk van start gegaan. Op donderdag 3 januari jl. vond de traditionele Nieuwjaarsborrel plaats, waarbij voorzitter Henk Sierat terugblikte op 2018. Een jaar vol hoogtepunten en mooie concerten, maar waarin we helaas ook afscheid hebben moeten nemen van ons geliefde erelid Koos Sneijders. Natuurlijk werd er ook vooruit gekeken.

 

De vereniging groeit, zowel muzikaal als in leden. Dat blijkt maar weer aan het aantal nieuwe blokfluitleerlingen die deze maand van start gaan. Om al deze nieuwe leerlingen te begeleiden en op te vangen, zijn financiële middelen, een goed clubgebouw en vele vrijwilligershanden nodig. Het was ook het jaar van We Bend'r! Zij vierden in 2018 hun eerste lustrum en werden daarom verdient in het zonnetje gezet. Ook alle vrijwilligers die actief zijn binnen de vereniging, ontvingen een leuke attentie. Jannie Plokker werd gehuldigd vanwege haar 40-jarig jubileum. Zij ontving de gouden bondsspeld met oorkonde. Afsluitend werd er door de Artistieke Commissie een tipje van de sluier opgelicht, van wat er de komende drie jaar gaat gebeuren. Daarna werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat en geborreld. 

 

 

Op maandag 7 januari jl. ontving Henk Sierat maar liefst € 1.000,00 van de Stichting Herinneringsfonds Meerburg. Deze stichting werd in 1989 opgericht bij het overlijden van oud-reder D.F.E. Meerburg. Dirk Meerburg liet een belangrijk geldbedrag na aan de stichting, die jaarlijks prijzengeld toekent aan personen of organisaties die de Katwijkse cultuur willen versterken of zich op een bepaalde manier hebben ingezet voor Katwijk op het gebied van cultuur, handel of industrie. De prijs wordt bij UNI Katwijk gebruikt voor de aanschaf van nieuwe jacks t.b.v. de buitenoptredens. 

UNI verrast Katwijk met disney

Was het thema van het literaire Voorjaarsconcert: “Muziek met een verhaal”, zo was voor dit Winterconcert het thema “Disney”. Van het jongste tot het oudste lid van UNI was het plezier dat zij hadden in het spelen van de alom bekende muziek van Walt Disney, niet alleen zichtbaar maar vooral aangenaam hoorbaar. Bovendien waren de jeugd en de ladyspeaker Debby Minnee schitterend verkleed in een van de vele Disney-outfits.

 

Zaterdag 15 december 2018 was het voor de leden van Chr.  Muziekvereniging Uitspanning Na Inspanning, kortweg UNI, al vroeg in de morgen “Inspanning” om het podium van Tripodia gereed te maken voor de “Uitspanning” van dit bijzondere concert op die avond. Effecten met licht door Jan van Gils en de toepasselijke plaatjes, vakkundig gepresenteerd door Sanne Minne, zouden bijdragen om de muziek ook visueel herkenbaar te maken.

 

Na de zomervakantie werd begonnen met het instuderen van het Disney-repertoire. Hoe leuk en een eenvoudig de films van Disney ook zijn, zo was het met de Disney-muziek een stuk ingewikkelder. Intensieve repetities en thuisstudie waren nodig om tot een goed resultaat te komen. Dit concert zou dit moeten bewijzen en tegelijk ook de muzikale vorderingen laten horen van leerlingen en de drie orkesten.

 

Om half acht stroomde het publiek Tripodia binnen onder wie Burgemeester Visser en wethouder Van Helden met hun echtgenoten (wethouder Knape had zich wegens ziekte afgemeld). Om kwart voor acht opende het Groot Harmonie Orkest traditioneel het concert met een koraal. Dit keer met het St. Florian Choral, gecomponeerd door Thomas Doss, als eerbetoon aan Anton Bruckner.  

Na het welkomstwoord door voorzitter Henk Sierat, gaf hij de microfoon over aan ladyspeaker Debby Minnee voor toelichtingen op de muziek.

 

De blokfluitklas onder leiding van docent Hans Jongkees beet op vertederende manier de muzikale spits af met ‘Hocus Pocus pief, paf poef’, ‘Hocus Pocus toverzout, ‘Uiltje knappen’ en Hé, wat hoor ik daar?’. Daarna speelden de blokfluiters samen met het Leerlingen Orkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl: ‘Mieke, hou je vast’, ‘De school is uit’ en ‘Meisje, waarom huil je toch?’

Nadat de blokfluitklas met een welverdiend applaus van het podium was vervolgde het Leerlingen Orkest met ‘You’ll be in my heart’ en samen met het Klein Harmonie Orkest het bekende ‘Aladdin’.

 

Slagwerkinstructeur Annejaap van Eersel componeerde speciaal  voor deze jonge en sterk in leeftijd verschillende slagwerkers de themastukken: ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ en ‘The Three Musketeers’. Prima ritmisch uitgevoerd werden deze leuke slagwerkklanken met een warm applaus van het publiek ontvangen.

 

Het Klein Harmonie Orkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl, vervolgde het voorprogramma met: ‘Disney Blockbusters’, ‘The Lion King’ en ‘Moana’. Hun uitvoering werd met een luid applaus gewaardeerd. Na deze gevarieerde optredens was het tijd voor de pauze.

 

Na de pauze introduceerde het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat op indrukwekkende wijze met ‘Disney Festival’ de muzikale reeks Disney-verhalen, toegelicht  door de ladyspeaker en begeleid met schitterend samengevatte beelden uit de gelijknamige films over achtereenvolgend ‘Cinderella’, The Bells of Notre Dame’, ‘Return to Neverland’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Mary Poppins’ en ‘Tangled’. Door de prachtige uitvoering van deze muziek, vol dynamiek, emotie, tempowisselingen en instrumentale techniek, werd het publiek aangenaam verrast, terwijl de daarbij getoonde toepasselijke beelden uit de gelijknamige films, samengesteld  door Janneke Kuijt, de inhoud van de muziek nog eens onderstreepte.

 

Na het ovationele slotapplaus en het dankwoord van de voorzitter werd met de toegift ‘Under the Sea’ dit bijzondere Disney-concert beëindigd. Katwijk kan er trots op zijn zo’n veelzijdig harmonieorkest als UNI is, in haar gemeenschap te hebben. Klik hier om de schitterende foto's te bekijken. 

Kaarten voor disney concert nu verkrijgbaar

Liefhebbers van Disney muziek kunnen hun hart ophalen tijdens het concert op zaterdag 15 december a.s. in Tripodia Katwijk. Chr. Muziekvereniging UNI organiseert dan een concert wat geheel in het thema staat van Disney en dat wordt een hele bijzondere avond!

 

UNI Katwijk is steeds opzoek naar vernieuwing en nieuwe uitdagingen. Zo ook voor dit concert. Veel grote Disney-grootheden komen voorbij zoals Peter Pan, Assepoester en Viana. Na een intensief en gezellig studieweekend heeft het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat een bijzonder leuk programma voor u in petto. Zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van Disney!

 

Daarnaast zullen ook de jeugdleden van de vereniging laten zien wat zij in hun mars hebben. Van blokfluit, tot slagwerk en natuurlijk het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest. Ze komen deze avond allemaal voorbij.

 

Laat u verrassen door UNI Katwijk en kom ook naar het Disney Concert op 15 december a.s.! Het concert vindt plaats in Zalencentrum Tripodia (Hoornesplein 155, Katwijk) en start om 19.45 uur. De kaartverkoop is gestart en te verkrijgen via 06-20546119 of secretaris@uni-katwijk.nl. De kaartjes kosten slechts € 7,50 en dit is INCLUSIEF een consumptie. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, maar wij adviseren u wel dit bij de reservering aan te geven.

rabobank wensenfonds - geef uw stem aan uni!

Dit jaar dienden meer dan 140 verenigingen en stichtingen een aanvraag in bij het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. Wederom een nieuw record voor het initiatief en dus een blijk van behoefte bij verenigingen en stichtingen. De selectiecommissie, bestaande uit ledenraadsleden en collega’s van de bank, nomineerde 99 wensen. Vanaf 9 november kun jij als klant of lid van de Rabobank stemmen op jouw favoriete clubwensen.

 

Door te stemmen bepaal jij als (particuliere) klant of lid van Rabobank Leiden-Katwijk welke wensen uitkomen én welk bedrag er op de cheque komt te staan tijdens de uitreiking. Per e-mail of post ontvang je op 9 november een persoonlijke inlogcode om drie stemmen van € 15 te verdelen over drie verschillende wensen. Leden hebben zelfs de mogelijkheid om € 60 te verdelen over lokale verenigingen en stichtingen. Deze stem kun je naar eigen wens inzetten. Via www.dichterbijleidenkatwijk.nl kun je terecht om jouw stemmen uit te brengen, dit is mogelijk van 9 tot en met 25 november.

 

Binnen het Groot Harmonie Orkest is er een grote behoefte aan het vervangen van de basinstrumenten. Daarnaast is het een wens om, vanwege het groeiende aantal leerlingen, een tweede hobo aan te schaffen. Een zeer kostbare zaak dus en daarom hebben wij jouw stem straks hard nodig!

Katwijk van Oranje

Breng dit najaar een bezoek aan Katwijk en beleef Katwijk van Oranje! Een uniek evenement waarmee Katwijk, waar ook Soldaat van Oranje - de Musical te zien is in de Theater Hangaar, haar verzetsgeschiedenis eert. Met muziek, expositie en andere culturele activiteiten. Daar wil je bijzijn!

 

Op zaterdag 27 oktober 2018 was het de beurt aan het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat en het Rijnstreekkoor. De ochtend begon met hagel en dus erg koud, maar gedurende de dag en met behulp van wat heaters, werd de temperatuur wat aangenamer. De kou had overigens absoluut geen invloed op de muzikanten, want het programma met o.a. The Longest Day en Soldaat van Oranje, werd schitterend ten gehore gebracht. Er was veel belangstelling en de reacties waren ontzettend positief. Wij kijken terug op een mooi evenement en wensen de organisatie en deelnemers de komende weken nog veel plezier! Klik hier voor een sfeerimpressie van een geslaagde dag. 

Leerlingen concert 2018

De zomervakantie is in zicht! Een mooi moment om aan ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en andere belangstellenden te laten horen wat onze leerlingen het afgelopen seizoen hebben geleerd.

 

Daarom wordt er op 4 juli 2018 een Leerlingen Concert gehouden in De Reedery a/d Prins Hendrikkade te Katwijk. 

 

 

Het Leerlingen Orkest, de slagwerkgroep en blokfluiters zullen een optreden verzorgen. Daarnaast zullen er ook leerlingen een solo-optreden geven. Iedereen is van harte welkom!

Een voorjaarsconcert om trots op te zijn!

Het gekozen thema voor het Voorjaarsconcert van UNI: “Muziek met een verhaal” verlangde  van de leden van het Groot Harmonie Orkest (GHO) wekenlang intensieve repetities en thuisstudie. De muzikale lat werd weer een tandje hoger gelegd en de muziek moest aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor het publiek. Met die uitgangspunten ging Dominic Sierat, dirigent van het GHO, met zijn muzikanten aan de slag.

 

Vrijdag 1 juni was het eindelijk zover. Het podium voor dit concert werd ’s-middags, in de Vredeskerk aan het Baljuwplein Katwijk, opgebouwd met decor, verlichting en beeld. Om  half acht stroomde het publiek binnen en klokslag acht uur begon het Klein Harmonie Orkest, dit keer ook o.l.v. Dominic Sierat, met het voorprogramma. 

 

Het openingskoraal Abide  with me, A Klezmer Karnival, Tango d ‘Amore met solist Wessel Minnee op altsax, The Young Genius met solist Corné v. Duijvenvoorde op bariton en Ambulance Boogie met de solisten Christian Meijvogel en Tristan Sneijders op trompet. Het opzwepende ‘Klezmer’ bracht het publiek meteen al in goede stemming, terwijl de jonge solisten met hun solo-optreden het publiek aangenaam verrasten. Een spontaan applaus werd hun beloning.

 

Vervolgens installeerde het GHO zich op het podium. Na het openings- en tevens dankwoord door voorzitter Henk Sierat, voorspelde de indrukwekkende opening met Grimson Tide veel goeds. Naast het orkest stond een levensgroot beeldscherm opgesteld, waarop de rode draad van de verhalen door middel van high lights en aanvullende tekst werden ‘verteld’, steeds vooraf gegaan door een ‘voice over’ met een toelichting op die verhalen.

 

Beeld en tekst maakten de bijbehorende muziek voor het publiek meer begrijpelijk, terwijl de in de verhalen voorkomende principes, als loyaliteit, vechtlust, betrouwbaarheid, vindingrijkheid, tegelijk waren te zien en te beluisteren. De combinatie van de aangrijpende, sfeervolle muziek voerde de spanning, dramatiek en humor gedurende de loop van het concert voortdurend op. Zo werden de verhalen muzikaal verteld en werd bij velen de herinnering opgeroepen aan achtereenvolgens: Reynard de Vos, de avonturen van Baron Munchausen, De Graaf van Monte Christo, Moby Dick, Ivanhoe en Gullivers reizen. De muzikale groei van het orkest was door de briljant uitgevoerde stukken duidelijk hoorbaar: Katwijk heeft met UNI een harmonieorkest waar het met recht trots op kan zijn.

 

Na bloemen voor de dirigent werd het publiek ook even bewezen, dat UNI het spelen van marsen nog niet is verleerd. De toegift met de mars ‘633 Squadron’ werd dan ook  met een luid applaus beloond.

 

In zijn slotwoord wees de voorzitter nog op de start van een nieuw seizoen van het UNI blokfluitfeest en de start van ‘Kids and Colour’. Inschrijven kan via het secretariaat (zie: www.uni-katwijk.nl).

 

 

Ook wees de voorzitter er nog op, dat UNI de volgende dag, 2 juni, in een heel andere context zou optreden en dan de Shaare Zedek korenzangdag muzikaal zou begeleiden op het Andreasplein en in de Nieuwe Kerk. De opbrengsten van deze zangdag zijn bestemd voor het in alle opzichten neutrale Shaare Zedek Medical Centre in Jeruzalem.

Activiteiten op koningsdag

Er staan gezellige optredens op de agenda tijdens Koningsdag 2018!

 

Wij trappen de dag om 10.00 uur af met een gezellige aubade bij Ontmoetingsruimte De Reederij (DSV|Verzorgdleven, Parledam) met uiteraard Vaderlandse liederen die uit volle borst kunnen worden meegezongen. 

 

Daarna brengen wij rond 11.00 uur een muzikale groet aan Topaz Overduin (Sjanshoek) en DSV|Verzorgd Leven locatie De Driehoek. 

 

Onze vereniging kijkt altijd erg uit naar deze optredens, juist omdat wij hiermee een steentje bij kunnen dragen om de ouderen van Katwijk een leuke dag te bezorgen. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Oranjevereniging Katwijk aan Zee. Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag en kom gerust langs tijdens één van onze optredens!

Klein Harmonie orkest in de prijzen

Dit jaar nam ons Klein Harmonie Orkest voor de tweede keer deel aan Het Paasblaas Festival voor jeugdorkesten, georganiseerd door Muziek uit 't Hart in Aarlanderveen. Acht deelnemende orkesten en een ervaren jurylid die de zware taak had om de orkesten te voorzien van een schriftelijke feedback, om zich verder te kunnen ontwikkelen. Om 10.15 uur begonnen zij hun programma met het koraal "Dank U voor deze nieuwe morgen" en vervolgens Tango D'Amore van Ivo Kouwenhoven. Solist Wessel Minnee op altsaxofoon, die deze solo voortreffelijk ten gehore bracht.

 

Het programma vervolgde met A Klezmer Karnival van Philip Sparke. ;Een opzwepend stuk waarin drie melodieën worden gebruikt: een bruiloftsdans, een Joodse kringdans en een Duitse herdersdans. Dit stuk werd ook officieel beoordeeld door de jury. 

 

Hierna volgde Concierto para dos Trompetas, gecomponeerd door dirigent Zoran Rosendahl. Een pittig, Spaans stuk geschreven voor twee trompettisten. Volgens het juryrapport een fijne uitdaging voor de solisten Christian Meijvogel en Tristan Sneijders. Het orkest sloot het programma af met een toegift: de Ambulance Boogie van Ivo Kouwenhoven. Ook hier een rol weggelegd voor genoemde trompettisten, die als een echte ambulance het podium verlieten. 

 

Aan het einde van de middag vond de uitreiking plaats van het juryrapport en een tweetal dagprijzen: de aanmoedigingsprijs en een prijs voor de meest bijzondere programmering. En die laatste prijs won ons Klein Harmonie Orkest! Een mooi compliment van de jury was dat het orkest hoorbaar vooruitgang heeft geboekt. Leg daarnaast het opbouwende juryrapport en dan kijken we met elkaar terug op een leuke, leerzame ervaring. Een woord van dank gaat uit naar dirigent Zoran Rosendahl, die trots kan zijn op wat er het afgelopen jaar is bereikt. Met elkaar kijken we uit naar en werken we aan een bloeiende en mooie toekomst van onze vereniging.      

uitreiking rabobank wensenfonds

Tijdens de Ledenbijeenkomst op dinsdag 30 januari jl. vond de uitreiking plaats van het Rabobank Wensenfonds. Deze feestelijke avond vond plaats in Tripodia en trok veel belangstellenden. Rabobank Leiden - Katwijk stelt een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Wensenfonds. Hierbij helpt de bank met het versterken van lokale verenigingen en stichtingen in haar werkgebied. Door te stemmen bepalen alle leden van de bank welke wensen uitkomen. Naast vele andere verenigingen en stichtingen, viel ook UNI Katwijk in de prijzen en mocht een bedrag van 1.500 euro ontvangen. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe tenortrombone. 

 

Bondsspeld voor jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Chr. Muziekvereniging UNI vorige week donderdag kreeg een viertal leden de bondsspeld van de ZHBM met de bijbehorende oorkonde.

Uit handen van voorzitter Henk Sierat ontvingen Marit van der Plas en Joke van der Meij de speld in zilver voor 25 jaar lidmaatschap. Arie van der Plas ontving de gouden speld voor 40 jaar lidmaatschap en Henk van der Meij kreeg de speld in antiek zilver voor 50 jaar lidmaatschap.


Naast de muzikale hoogtepunten, werden ook de leden die geslaagd waren voor hun Bondsdiploma in 2017 nog even aangehaald. De (bestuurs)leden, vrijwilligers, dirigenten, docenten, sponsoren en allen die UNI Katwijk een warm hart toedragen, werden bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar.

 

Bouwplan

Er werd ook vooruitgekeken en daarbij met name de hoop uitgesproken dat de realisatie van het bouwplan in dit nieuwe jaar werkelijkheid zal worden. Sierat benadrukte dat dit van groot belang is voor de toekomst van UNI Katwijk, om op die manier de groei van de vereniging voort te kunnen zetten en het gebouw multifunctioneel en voor verschillende vormen van samenwerking beschikbaar te maken.

Uni katwijk toont zich van beste kant met schitterend kerstconcert

Chr. Muziekvereniging UNI heeft zich weer eens van haar sterkste kant laten zien en horen met een verrassend kerstconcert in een volle Dorpskerk te Katwijk a/d Rijn, in het bijzijn van sponsoren, donateurs, familieleden, Burgemeester Visser, Wethouder Knape en vele andere Katwijkers.

 

Het publiek werd in een voorprogramma verrast door het eerste optreden van zo’n dertig pas begonnen of al wat langer in opleiding zijnde leerlingen, die traditionele kerstliederen speelden o.l.v. Zoran Rosendahl, dirigent van het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest.

 

Daarna begon het gevarieerde kerstconcert. Volgens voorzitter Henk Sierat bedoeld voor alle Katwijkers, alle KRV’ers. Het programma was daarom samengesteld uit wereldberoemde religieuze en commerciële kerstmuziek. Het concert opende met het schitterende nummer End of the Year Special en vervolgde met Christmas on Broadway en o.m. All bells in Paradise, A Christmas Festival, een medley van bekende kerstliederen, All I want for Christmas is you en Happy Christmas.

 

De muziek werd zeer muzikaal, vol dynamiek, tempowisselingen en soms ook swingend uitgevoerd door het Groot Harmonie Orkest o.l.v. de inspirerende dirigent Dominic Sierat, die in “It’s beginning tot look like Christmas”, ook nog soleerde op de bastrombone samen met Hennie Sneijders (bastuba) en Kees v.d. Plas (Bariton).

 

Cees Wassenaar gaf als gastspeler met zijn toetsen de muziek nog extra glans, terwijl Piet Rovers tussen de muziekstukken door een rustpunt was met zijn boeiend vertolkte kerstverhaal in drie delen over een harpspeler die op kerstavond de voorkeur gaf om bij zijn gezin te zijn en de verleiding en beloning van een koning om in zijn paleis te musiceren, weerstond.

 

Het gehele concert werd gepresenteerd voor een schitterend decor met lichtshow. Het publiek beloonde het orkest met een enthousiast, staande applaus waarmee ook de toegift: een swingende Jingle Bells, werd afgedwongen.

 

Na afloop werd buiten de kerk nog door velen enthousiast nagepraat onder het genot van warme chocolademelk, glühwein en kerstbrood. Zo kon UNI het wereldbreed gevierde kerstfeest niet mooier laten beginnen.

Uni katwijk start met Muziek voor volwassenen & percussiefeest voor kinderen

Heb je altijd al het idee gehad om een muziekcursus te doen of wil je juist de draad weer oppakken? Of behoor je tot die groep ouders waarvan de kinderen op muziekles zitten en regelmatig met vragen komen waar je geen antwoord op weet? Dan kun je bij UNI Katwijk terecht voor een ontzettend leuke muziekcursus!

 

UNI Katwijk is voornemens om in januari 2018 te starten met Muziek voor Volwassenen. Tijdens deze cursus maak je kennis met de grondbeginselen van muziek, ga je aan de slag met het notenschrift en leer je alles over de verschillende muziekinstrumenten. Natuurlijk is er daarna gelegenheid om je in te schrijven voor een tweetal gratis proeflessen.  

 

Daarnaast wordt ook “Percussiefeest voor Kinderen” geïntroduceerd. Hier kunnen kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met uiteenlopende slagwerk- en percussie-instrumenten. Interesse? Voor meer informatie of inschrijving voor één van deze workshops is vanaf nu mogelijk via secretaris@uni-katwijk.nl. 

Kerstconcert dorpskerk op 15 december

Dit jaar staat er voor het eerst een kerstconcert op de agenda. In een afwisselend kerstprogramma neemt UNI Katwijk u mee op een muzikale reis naar een winter wonderland met hits als "White Christmas", een unieke versie van "Jingle Bells" maar ook het meeslepende instrumentale stuk "A Christmas Festival". Tijdens de donkere dagen voor Kerst is dit dé ideale gelegenheid om samen met vrienden, familie en collega's de warmte van deze kerk op te zoeken en je te laten onderdompelen in een avond heerlijke en herkenbare Kerstsongs.

 

geslaagde Actiedag UNI en Benjamin

Zaterdag 9 september jl. stond in het kader van de gezamenlijke Actiedag van UNI Katwijk en HHK Benjamin. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de realisatie van de verbouw van de UNI-zaal, die sinds jaar en dag gevestigd is aan de Weth. D. Ouwehandstraat te Katwijk. Na de extreme regen tijdens de voorbereidingen in de vroege ochtend, begon vanaf ca. 10 uur de zon door te breken en kon de Actiedag beginnen.

 

Een mobiele kraan gevuld met gesponsorde vlaggen in top, trok de aandacht van ontzettend veel bezoekers. In het clubgebouw was een Tweedekansmarkt, werd er gezellig koffie met iets lekkers genuttigd en kon men loten kopen voor het Rad van Avontuur. Dankzij de geschonken prijzen van veel lokale ondernemers, was er voor ieder wat wils te winnen.  Buiten werd er volop vis gebakken, haring schoongemaakt en ook de bloemenstal was zeer geliefd. Er werd handgesneden houtwerk verkocht en ook aan de kinderen was natuurlijk ook gedacht. Zij konden zich uitleven op een groot springkussen of een ritje maken met de huifkar.

 

 

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, met een opbrengst die boven verwachting is. Voorzitter Henk Sierat is trots op wat er is neergezet: “Dankzij de hele fijne samenwerking met de vrijwilligers van HHK Benjamin en de bijdragen van de vele sponsors, is UNI Katwijk weer een stap dichterbij de verbouwing van het clubgebouw. De lekkages die er vanmorgen nog waren, geven pijnlijk, maar wel goed aan, hoe noodzakelijk het is om dit gebouw onder handen te nemen. Daarnaast voldoet het bij lange na niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Er zijn geen leskamers of ruimten om ouders netjes te woord te staan. De onderhoudskosten vliegen de pan uit en dat is geld wat de vereniging zou moeten gebruiken om de Katwijkse jeugd kennis te laten maken met muziek”. Dat Katwijk deze vereniging een warm hart toedraagt, is duidelijk geworden. De organisatie bedankt daarom iedereen die op welke wijze dan ook een steentje heeft bijgedragen aan deze succesvolle dag. 

UNI volop in actie tijdens najaarsfeest 2017

Het Najaarsfeest is in Katwijk a/d Rijn ieder jaar weer een drukbezocht evenement met ontzettend veel activiteiten voor jong en oud. Het Groot Harmonie Orkest mocht op 19 augustus het spits afbijten op een zonovergoten Turfmarkt. Met een leuk, populair programma met o.a. muziek van Amy Whinehouse, Michael Jackson en Queen, genoten de mensen met een hapje en drankje van een gezellige sfeer en de warme zon.

 

Sinds enkele jaren is We Bend'r! een graag geziene gast tijdens de evenementen van het Najaarsfeest. Zo ook dit jaar. Het thema was "Tirol am Rhein" en daarom werden er wat aanpassingen gedaan zowel in muziek als in kleding.... 

 

De aftrap was op 21 augustus tijdens de Mega Spektakel Race. Maar liefst 626 deelnemers trotseerden de baan vol hindernissen, schuim en (niet al te schoon) slootwater. Op vrijdag 25 augustus verzamelden zich 100 sloepen bij de Zeeverkenners. In een lange stoet voeren zij door Katwijk a/d Rijn en ook We Bend'r! zat, geheel in Tiroler-stijl, op één van die boten. 

 

Op zaterdag 26 augustus vond er een groots Tirolerfest plaats in de Baron van Wassenaerlaan. De burgemeester van Tirol arriveerde op een immens groot biervat en afgewisseld met Alpenhoornblazers speelde We Bend'r! toepasselijk Tirolermuziek. Na het begeleiden van het alom bekende Edelweiss, werd er met 1.500 mensen een Tirolerlunch genuttigd. De dag werd afgesloten met een lampionnenoptocht op een aanhangwagen, die netaan door de straatjes van Katwijk a/d Rijn kon manoeuvreren. Klik hier voor de foto's. We kijken terug op een geslaagd Najaarsfeest en kijken nu al weer uit naar 2018! 

UNI Katwijk schittert in de vredeskerk

Op vrijdag 12 mei jl. vond het Voorjaarsconcert plaats in De Vredeskerk te Katwijk. Na het openingskoraal, bracht het Klein Harmonie Orkest o.l.v. Zoran Rosendahl een mooi, licht programma ten gehore. Met stukken als A little festive Music, Night Train met solist Hugo de Vreugd, het schitterende Land of the Cornflower en ter afsluiting de deinende wals Over the Waves, wisten zij het aanwezige publiek te vermaken.

 

Na een changement, wat opgevuld werd door organist Arjan Wolfswinkel, trad het Groot Harmonie Orkest aan. Onder leiding van dirigent Dominic Sierat, wisten zij het publiek te raken met Mannin Veen, waarin orgel en orkest aan het eind van het stuk fantastisch samenkomen. Daarna nam Dominic de bastrombone ter hand en vertolkte het geweldige Oblivion, een tangocompositie van Astor Piazzolla. Met Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams, werd de pauze ingeluid.   

 

Het Groot Harmonie Orkest vervolgde haar programma met Puszta, een stuk van Jan van der Roost met herkenbare Hongaarse zigeunerklanken, opzwepende melodieën en melancholische intermezzo´ s. Heel anders was het stuk Arctic Funk van Torstein Aagaard Nilsen. Een compositie waarin de kracht van de natuur gemengd wordt met de ruige besneeuwde bergen van Noorwegen. En dat was te horen! Het publiek kon na dit natuurgeweld even tot adem komen met het schitterende Power of Life, wat Arjan Wolfswinkel ten gehore bracht op orgel.  

 

Het eind van de avond kwam al snel in zicht en het orkest begon dan ook alweer aan het laatste nummer van de avond: Lord Tullamore van Carl Wittrock. De compositie bevat zowel briljante, technische passages als ook lyrische momenten van rust.

 

Natuurlijk werden er aan het eind van de avond de nodige mensen bedankt, waaronder uiteraard beide dirigenten. De voorzitter bedankte het publiek hartelijk voor haar aanwezigheid, waarna het orkest als toegift La Primitiva inzette. De reacties van de aanwezigen waren overweldigend positief. We kijken dan ook terug op een schitterende avond! De foto's zijn hier te bekijken. 


Wolfswinkel te gast tijdens Voorjaarsconcert

UNI Katwijk is altijd op zoek naar uitdaging en bijzondere samenwerkingen voor haar concerten. Voor dit concert is er contact gezocht met één van Katwijks bekendste organisten Arjan Wolfswinkel. Voor de vereniging ook geen onbekende, want er was al eerder een samenwerking op Eerste Kerstdag tijdens het begeleiden van een kerkdienst. De link was dus snel gelegd.

 

Tijdens deze avond neemt het orkest u o.l.v. Dominic Sierat mee op reis naar o.a. Hongarije met een zigeunerdans, naar Engeland in een militair-achtige suite en uiteraard ontbreekt ook Spanje niet met een vurige paso doble. Het Klein Harmonie Orkest opent de avond met een licht programma o.l.v. Zoran Rosendahl.

 

Kortom een avond vol muzikale afwisseling gericht op alle leeftijden. U bent van harte welkom. Het concert vindt plaats in De Vredeskerk te Katwijk en start om 20.00 uur.

 

Kaarten ad. € 5,00 zijn te verkrijgen bij de leden van de vereniging of via secretaris@uni-katwijk.nl. Ook aan de deur zal er kaartverkoop plaatsvinden. Foto: TreffendbeeldKHO presteert op festival

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Klein Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Zoran Rosendahl op 2e paasdag deelgenomen aan een festival.

 

Dit festival, speciaal bedoelt voor opleidingsorkesten, wordt jaarlijks georganiseerd door St. Muziek uit 't Hart en werd gehouden in Studio Oosterman te Aarlanderveen. Dit keer niet in de vertrouwde UNI-polo, maar keurig in het zwart met een gloednieuwe, blauwe UNI-stropdas.  

 

Aan het einde van het optreden ontving het orkest uit handen van Fried Dobbelstein (topdirigent uit Limburg) een oorkonde en een juryrapport om trots op te zijn. "Zeer overtuigend en aangenaam om naar te luisteren, een goede prestatie en zeer verdienstelijk gespeeld" zijn enkele van de kreten die Dobbelstein in het rapport heeft genoemd. Natuurlijk heeft het orkest ook handvatten gekregen om verder te bouwen en te ontwikkelen.  

 

Kortom, een leuke en leerzame ervaring voor dit orkest! Klik hier voor de foto's.Voorjaarsconcert

Na een spetterend Najaarsconcert in Tripodia en het begeleiden van een sfeervolle kerkdienst op Eerste Kerstdag 2016, is UNI Katwijk in volle vaart doorgegaan met de organisatie van en repetities voor een uitdagend Voorjaarsconcert. Uiteraard heeft dit concert weer een totaal ander karakter en muzikale invulling dan het vorige. Evenals voorgaande jaren vindt het concert plaats in De Vredeskerk aan het Baljuwplein in Katwijk.  

 

Het Groot Harmonie Orkest heeft onder leiding van haar dirigent Dominic Sierat het afgelopen jaar de muzikale groei voortgezet met een aantal ambitieuze muziekstukken voor dit Voorjaars-concert. Ook het Klein Harmonie Orkest is deze avond te beluisteren onder leiding van Zoran Rosendahl. Zij nemen dit jaar voor het eerst deel aan een festival en zullen dat programma tijdens dit Voorjaarsconcert ten gehore brengen.

 

 

Kortom een avond vol muzikale afwisseling gericht op alle leeftijden. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten ad. € 5,00 (incl. consumptie) zijn vanaf dit moment te verkrijgen bij de leden van de vereniging of via secretaris@uni-katwijk.nl

 Rabobank Wensenfonds

Het Rabobank Leiden-Katwijk Wensenfonds steunt initiatieven in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren. Ook UNI Katwijk viel dinsdag 17 januari jl. in de prijzen tijdens de bijeenkomst in het Leidse Volkshuis en ontving een cheque t.w. € 1.250,00 voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!Er werd tevens een interessante inspiratiesessie gehouden met als thema “Vereniging 3.0” en ook aan de muzikale omlijsting werd gedacht door een aantal optredens van de Nederlandse vocalpopgroup “De Meisjes met de Wijsjes”. Na het fotomoment werd er nog gezellig nagesproken onder het genot van een hapje en een drankje.Eneco Luchterduinenfonds

Evenals in 2015 is UNI Katwijk door de jury genomineerd voor het Eneco Luchterduinen Fonds. We hebben een plan ingediend voor Milieu-vriendelijke- en kostenbesparende LED-verlichting in ons clubgebouw. Vanaf vandaag, 19 januari, is de publieksjurering van start gegaan en kan er gestemd worden. We zoeken steeds naar mogelijkheden om inkomsten te verwerven en/of tot besparingen te komen. Ook op het gebied van duurzaamheid. “Wij beseffen hoe belangrijk duurzaamheid is. Niet alleen voor ons, maar vooral voor de komende generaties. Wij vragen om een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds om het gerenoveerde en uitgebreide gebouw van Chr. Muziekvereniging UNI Katwijk te voorzien van milieuvriendelijke en kostenbesparende LED-verlichting”.Stemmen kan via http://bit.ly/2jBdaW6 tot en met 8 februari 2017.Breng uw stem uit op UNI Katwijk. Bedankt voor uw steun!Muziek en zang tijdens Najaarsconcert

Op zaterdag 26 november a.s. vindt het Najaarsconcert plaats van Chr. Muziekvereniging UNI. Alle geledingen van de vereniging komen deze avond aan bod. Daarnaast heeft het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat een bijzonder programma voor u in petto!UNI Katwijk is steeds opzoek naar vernieuwing en nieuwe uitdagingen. Zo ook voor dit Najaarsconcert, wat in het teken van grote popartiesten zoals Amy Whinehouse, Prince en Caro Emerald. Bijzonder is dat er voor dit concert samenwerking is gezocht met Dirk en Arianne Bakkenes (o.a. bekend van The Backinx), die deze avond de zang voor hun rekening nemen. Dat belooft dus een groot feest te worden!Daarnaast staat er nog een bijzonder optreden op het programma. UNI Katwijk is in september gestart met een tweetal blokfluitklassen. Zij zullen deze avond hun podiumdebuut maken! In januari 2017 hoopt UNI Katwijk overigens weer te starten met een nieuwe beginnersklas v.a. 6 jaar. Opgeven kan via secretaris@uni-katwijk.nl.Het concert vindt plaats in Zalencentrum Tripodia (Hoornesplein 155, Katwijk) om 20.00 uur en de entree is vrij.Blokfluitfeest bij UNI!

Voor kinderen vanaf 6 jaar die willen beginnen met muziek maken, start UNI Katwijk in september met blokfluitlessen. Op speelse wijze raken kinderen vertrouwd met muziek, noten lezen en samenspelen. Op vrijdag 2 september jl. vond het eerste feest plaats!Geslaagd Oranjefeest!

We kijken terug op geslaagde optredens tijdens de Najaarsfeesten Katwijk a/d Rijn.We Bend’r! vrolijkte de evenementen behoorlijk op tijdens de brandweerdemonstraties, Oranje Mega Spektakelrace en de Kattukbinse Sloepentocht, terwijl UNI ook met orkest, drumband & twirls haar medewerking verleende tijdens de lampionnenoptocht.Er zijn leuke foto’s gemaakt, die terug te vinden zijn in ons fotoalbum. Wij bedanken Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn voor de fijne samenwerking en kijken uit naar het feest in 2017!