de himalaya music jeugd play-in komt naar katwijk

Chr. Muziekvereniging UNI en Muziekschool Katwijk hebben de handen ineen geslagen: De Himalaya Music Jeugd Play in komt naar Katwijk. Een tijdje geleden gaven we al een Save the Date, maar nu kun je je dus écht inschrijven!

 

Bijzonder is dat zowel blazers als strijkers zich kunnen inschrijven. Natuurlijk hebben we ook enthousiaste drummers en slagwerkers nodig, of misschien speel je wel een toetsinstrument. Er is voor iedereen een mooie plek om die dag te shinen .

 

Met deze Play In krijgen kinderen een podium, een muzikale ervaring en een muzikale herinnering. Een dirigent gaat samen met de kinderen op ontdekkingsreis in de wondere wereld van muziek. Voordat ze ’s middags weer naar huis gaan, geven de kinderen eerst nog een slotpresentatie. Daarin laten ze zien en horen wat ze die dag allemaal hebben beleefd en geleerd. We hopen natuurlijk op veel publiek voor alle muzikale talentjes!

 

Je kunt al meedoen vanaf het moment dat je ong. een jaar les hebt. Iedereen op zijn/haar eigen niveau.

 

Geef je snel op en neem gezellig iemand mee. Het wordt een fantastische dag!

 

Geslaagd dubbelconcert vredeskerk

Na het geslaagde dubbelconcert bij Fanfare Ons Genoegen in Rockanje op 4 november vorig jaar, was deze fanfare op zaterdag 9 maart jl. het gastorkest bij UNI. Dit uitwisselingsconcert vond plaats in de Vredeskerk in het centrum van Katwijk. Beide muziekverenigingen lieten het publiek genieten van een schitterende muzikale avond.

 

Na het welkomstwoord door de voorzitter van UNI, waarin hij het publiek attendeerde op het verschil in bezetting en klank van fanfare en harmonie, begon de 120 jarige Fanfare Ons Genoegen o.l.v. dirigent Harrie Bosch, dit bijzondere uitwisselingsconcert. Zij imponeerden het publiek met o.a. Olympic Fanfare and Theme, Rainbow Warrior, A Bridge too far, The prayer, met solisten op Bugel en Hoorn (resp. dochter en moeder Den bakker), Slavia en Slam Dunk, waarna zij hun optreden besloten met de concertmars Sonority.

 

Na de pauze opende UNI o.l.v. dirigent Dominic Sierat haar optreden met Vita pro Musica en vervolgde met het boeiende Cycles and Myths. Daarna ging het Groot Harmonie Orkest verder met haar uitdagende en boeiende concert. Stukken zoals How to train your dragon, Paris Montmartre, Benny Goodman en het schitterende slotstuk Pilatus: Mountain of Dragons imponeerden het verraste publiek De filmbeelden bij de stukken zorgden voor een nog intensere beleving van de muziek.

 

Ook de solistische samenwerking met organist Edwin Barnhoorn en harpiste Anneleen Nelemans was heel bijzonder en beide solisten werden dan ook met een dankbaar applaus door het publiek gewaardeerd. Alle concertstukken werden weer vakkundig toegelicht door de inmiddels vaste ladyspeaker van UNI, Debby Minnee,

 

Tijdens het dankwoord van voorzitter Henk Sierat en bloemen voor beide dirigenten, stelde Fanfare Ons Genoegen zich op het balkon van de kerk op en werd deze bijzondere concertavond door de orkesten gezamenlijk en feestelijk afgesloten met de Einzugsmarsch uit de Zigeunerbaron. UNI bewees met dit uitwisselingsconcert wederom zowel haar organisatorische als vooral haar muzikale kwaliteiten. Volg UNI via haar website: www.uni@katwijk.nl.

 

Bewondering voor de orkesten van UNI

Zaterdag 4 november jl. was voor Chr. Muziekvereniging UNI muzikaal een intensieve dag. Zowel het Leerlingenorkest (LO), het Klein Harmonie Orkest (KHO) als het Groot Harmonie Orkest (GHO) moesten aan de slag.

 

Opleidingsorkesten op Sastival 2023

In het Teylingen College in Noordwijkerhout namen het LO en het KHO deel aan het Sastival 2023. Opleidingsorkesten van verschillende muziekverenigingen uit de regio konden daar hun muzikale vooruitgang laten horen. Een professionele jury beoordeelde hun prestaties op niveau 1,2 en op niveau 3,4. De deelnemende orkesten waren in vier blokken ingedeeld. De opleidingsorkesten van UNI onder leiding van dirigent Dick Hesselink, namen voor het eerst deel aan dit festival.

 

In blok 1 trad het LO op met vijf muziekstukjes op niveau 1,2. Daarna trad het Klein Harmonie Orkest op met 4 muziekstukjes op niveau 3,4. Van beide orkesten werd één stuk door de jury beoordeeld. Zo werden het door het LO gespeelde “Tango D’Amore” met soliste Simone Volk op altsaxofoon en het door het KHO gespeelde “The Soldier & the Princess beoordeeld. De uitslag werd na afloop om 18:00 uur bekend gemaakt. Tot grote vreugde werd het LO beloond met een schitterende 2e prijs met lovende kritiek van de jury voor zowel voor het LO als het KHO. Vooral de kwaliteit van de opleiding van de leerlingen van UNI werd door jury en publiek geprezen. Terugkijkend op dit goed georganiseerde evenement en gestimuleerd en enthousiast door het behaalde resultaat, gingen de leerlingen met hun ouders en bekenden vrolijk huiswaarts.

 

Uitwisselingsconcert Groot Harmonie Orkest

Nadat de VIP-bus van Beuk was ingeladen vertrok het GHO om 17:00 uur met supporters naar Rockanje voor een Uitwisselingsconcert met de plaatselijke fanfare Ons Genoegen. Het concert werd om 20:00 uur geopend met een optreden van het GHO.

 

Toegelicht door ladyspeaker Debby Minnee werden achtereenvolgens Vito Pro Musica, Cycles and Myths, Oregon, Paris Montmartre met solist Corné van Duijvenvoorde op accordeon, Benny Goodman Memories met solisten uit alle verschillende secties van het orkest en toegift Jazzpresso ten gehore gebracht. Dit afwisselende programma, onder leiding van dirigent Dominic Sierat, werd muzikaal weer uitstekend uitgevoerd en bracht het publiek in de volle kerk tot een waarderend langdurig applaus.

 

Na de pauze trad Muziekvereniging Ons Genoegen, onder leiding van dirigent Harrie Bosch, voor het voetlicht met achtereenvolgens Guardian of my soul, Duet uit “De parelvissers” met solisten op Euphonium, Virginia, Love theme from Cinema Paradiso met solo op bugel, Thundercloud en tenslotte Slavia. Ook de uitvoering van deze stukken werd door het publiek beloond met eveneens een enthousiast, langdurig applaus. Uit de reacties na afloop bleek, dat door dit uitwisselingsconcert, het verschil tussen de klank van een harmonieorkest en een fanfare, bij het publiek goed was aangekomen en begrepen.

 

In het dankwoord van voorzitter Ingrid den Bakker werd UNI-voorzitter Henk Sierat verrast met foto’s en krantenverslagen uit 1925 over UNI, verkregen door een oud UNI-lid die destijds verhuisde naar Voorne en lid werd van Rockanje’s fanfare Ons Genoegen. Zo kreeg dit geslaagde uitwisselingsconcert een gedenkwaardig en historisch eind, dat naar verwachting snel in Katwijk een vervolg zal krijgen.

 

weer bondsdiploma's bij uni katwijk

Het is inmiddels in heel Katwijk e.o. bekend, dat Chr. Muziekvereniging UNI haar leerlingen met uitsluitend professionele docenten een zeer goede muziekopleiding geeft. Naast de wekelijkse privé-lessen wordt elke zaterdagochtend, in de UNI-zaal aan de Weth. Ouwehandstraat, ook het samenspelen gerepeteerd met het Leerlingenorkest en het Klein Harmonie Orkest. Op die manier werd weer een aantal leerlingen ‘klaargestoomd’ voor het landelijk erkende bondsexamen en op zaterdag 3 juni 2023 was dan het zover.

 

Namens de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (Knmo) werden de examens afgenomen door examinatoren van de Zuid-Hollandse Bond van Muziekverenigingen (Zhbm). De Zhbm telt 238 aangesloten muziekverenigingen en is landelijk aangesloten bij de Knmo. De examens werden dit keer ’s-middags in Pijnacker afgenomen, maar ’s-ochtends waren er toch eerst nog de orkestrepetities in de UNI-zaal. Met hun ouders verzamelden de examenkandidaten zich rond 14:00 uur in het Stanislas College in Pijnacker.

 

Onder begeleiding van Dick Hesselink, dirigent van de opleidingsorkesten van UNI, werd eerst het C-examen op trompet afgelegd door Tristan Sneijders. Tijdens dit examen werd het verplichte samenspel uitgevoerd door Tristan op trompet met zijn invalsecondant Hans Jongkees op sopraansaxofoon. Vervolgens werden de andere examens afgelegd onder de begeleiding van hun klarinet en saxofoondocent Hans Jongkees. Zo legde Rosalie Hoogendoorn met succes het B-examen af op klarinet en deden achtereenvolgens Simone Volk op altsaxofoon en Carlijne Klok en Anneroos Klok op dwarsfluit het A-examen. De resultaten leverden mooie cijfers op en complimenteuze opmerkingen van de examinatoren.

 

Ondertussen was de UNI-zaal door Nel en Dirk Sip opgeleukt voor de, inmiddels traditionele, uitreiking van de diploma’s, dit keer om kwart over vijf en in het bijzijn van ouders, broertjes en zusjes en natuurlijk de oma’s en opa’s. Na de jolige uitreiking van de diploma’s door voorzitter Henk Sierat was het tijd voor een drankje en kwam een eind aan deze altijd spannende examendag.

 

Door het gedurende al bijna15 jaar lang opleiden van leerlingen voor de landelijke bondsexamens bestaat de bezetting van het Groot Harmonie Orkest van UNI nu bijna volledig uit gediplomeerde muzikanten. De muzikale kwaliteit van dit orkest, nu ook met deze nieuwe lichting goed opgeleide muzikanten, is daardoor steeds beter geworden. In de optredens en vooral de concerten van UNI is door die ontwikkelingen vooral hoorbaar, dat op het hoogste niveau kan worden gemusiceerd.

 

Voor jeugdige leerlingen begint de opleiding vanaf 6 jaar. Maar ook volwassenen zijn van harte welkom in onze opleiding, net zoals gevorderde muzikanten die de muzikale draad weer willen oppakken. Bij UNI is de opleiding betaalbaar voor elke beurs. Aanmelden kan via secretaris@uni-katwijk.nl

 

UNI en Muziekschool Katwijk verrassen moeders

Het eerste Moederdagconcert van UNI vond, in nauwe samenwerking met Muziekschool Katwijk, plaats op zaterdagmorgen 13 mei jl. in de Fonteinkerk Katwijk a/Zee. Het publiek werd in de goed bezette kerk verrast met een zeer gevarieerd concert, uitgevoerd door de blokluitleerlingen en de twee opleidingsorkesten van UNI en de vioolleerlingen van Muziekschool Katwijk.

 

Verrasingsconcert voor moederdag

Voorzitter van UNI, Henk Sierat, verwelkomde alle belangstellenden en legde uit dat dit Moederdagconcert werd gegeven om de meest onbaatzuchtige mensen, die we 'moeders', 'ma' of 'mama' noemen, te waarderen en om de belangrijkste persoon in ieders leven te laten weten hoeveel men van haar houdt. Dit besef heeft UNI er toe gebracht om voor de moeders van hun leerlingen dit concert te organiseren als dank voor de support van hun kinderen, de leerlingen van UNI. Voor de “zetjes in hun rug”, voor hun aansporingen om thuis te oefenen, te motiveren om de bondsdiploma’s te behalen, kortom bezig te zijn met de mooiste hobby die er is en waarmee heel veel mensen - kind en volwassen - zoveel plezier hebben. Natuurlijk spelen de vaders ook een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen, maar door de speling van de natuur betekenen moeders toch iets speciaals voor elk kind. Toch werd dit concert niet alleen georganiseerd om moeders te bedanken, maar om vooral de ouders, moeders èn vaders, eens te laten horen wat hun kinderen, dankzij de “zetjes in de rug” van hun ouders, leren en presteren door hun muziekopleiding bij UNI en op de Muziekschool Katwijk.

 

Samenwerking met Muziekschool Katwijk

Sinds Rozemarijn Timmer de nieuwe directeur is van Muziekschool Katwijk is er tussen de Muziekschool en UNI een warme relatie ontstaan, waaruit overeenkomsten zijn gebleken met betrekking tot o.m. muzikale educatie en opleiding van leerlingen en steunt UNI de ambitie van Rozemarijn Timmer om met haar Muziekschool tot nauwere samenwerking te komen met de Katwijkse muziekwereld. Daaruit is de gedachte voortgekomen om blazers en strijkers eens in een gezamenlijk concert te laten musiceren en bovendien op die manier al deze instrumenten met elk hun eigen klank te introduceren.

 

Het concert

De twee ladyspeakers Debby Minnee (UNI) en Rozemarijn Timmer (Muziekschool) gaven beurtelings informatie over de orkesten en muzikanten en toelichting op uit te voeren muziekstukken. De blokfluitleerlingen van UNI, dit keer onder leiding van Nel Sip lieten in vier korte muziekstukjes horen wat zij in pas enkele maanden les hadden geleerd. Vervolgens voerde het vioolensemble van de Muziekschool onder leiding van Hans Penders op pakkende en gevoelige wijze de Sonate No. 1, deel 1 van Jan Levoslav Bella uit. Het LeerlingenOrkest onder leiding van hun nieuwe dirigent speelde Dick Hesselink 6 leuke stukjes waaronder een paar muziekstukjes, waarbij ook het publiek werd betrokken met klap- en stamp-ritmes met de dirigent als hilarische gangmaker. Dit optreden werd afgesloten met “Wellerman”, begeleid op ‘Boomhackers’ door alle leerlingen en blokfluiters.

 

Na de pauze trad het Klein Harmonie Orkest op met een dynamische uitvoering van Gates of Troy (Filip Ceunen), The 3-minutes Nutcracker (Lloyd Conley) en Free World Fantasy (Jacob de Haan). Viooldocent Hans Penders liet daarna met zijn vioolensemble een mooie, goed in de smaak vallende, compilatie van Gerswin’s melodieën horen, waarna het KHO het concert beëindigde met Highland Legend (John Moss) en Pop Tune Variations (Koen Pietinck).

 

In het slotwoord dankte de voorzitter alle aanwezigen voor hun komst, de muzikale leiders en beide ladyspeakers en waardeerde hij de aanwezigheid van wethouder Spek (voor de pauze) en Burgemeester Visser (na de pauze).

 

Tenslotte werden de moeders blij verrast door de leerlingen van UNI die op de melodie van het speciaal daarvoor gearrangeerde “24 Rozen” van Toon Hermans de kerk binnenkwamen om hun moeders een ‘moederdag’roos te geven en waarmee het concert vrolijk werd afgesloten. 

Grandioos Oranjeconcert groot harmonie orkest

Het eerste Oranjeconcert van UNI Katwijk op zaterdagmiddag 22 april jl. in Open Hof Cultureel in Katwijk a/d Rijn werd een doorslaand succes met muziekstukken uit de hoogste concoursafdeling, afgewisseld door Hollandse folklore muziek. De hartelijke catering door de medewerkers van Open Hof Cultureel droeg daar zeker ook aan bij. Het onder de indruk zijnde publiek bleef na de toegift zelfs zitten in de hoopvolle verwachting op meer.

 

UNI houdt van Oranje, dat is genoegzaam bekend. Daarom wilde UNI de komende verjaardag van de Koning Willem Alexander gelijktijdig met zijn tienjarig Koningschap met dit Oranjeconcert benadrukken. De dirigent van het Groot Harmonie Orkest, Dominic Sierat, legde met de keuze van de muziekstukken de lat weer een stuk hoger.

 

Het concert werd traditiegetrouw geopend met een koraal, dit keer ‘Ammerland’ van Jacob de Haan. Daarna stelde voorzitter Henk Sierat in zijn welkomstwoord onder meer, dat Katwijk met UNI een muziekvereniging heeft welke in dit Oranjeconcert aantoont repertoire van het hoogste niveau aan te kunnen.

 

Met het openingstuk stuk ‘A Royal Fanfare’ van Feike van Tuinen, met toepasselijke beelden van de Koning en zijn gezin, maakte het orkest al meteen grote indruk. Het eerste concertstuk komt uit in de hoogste concoursafdeling: de ‘Piet Hein Rhapsody’ van P.G. van Anrooy, dat eerder al werd gespeeld door het Concertgebouworkest, de KMK Johan Willem Friso en de Marinierskapel. Vervolgens werd ‘Canals of Amsterdam’ van Rob Balfoort uitgevoerd met prachtige Amsterdamse beelden. Bij het luchtige en ontspannen ‘James Last op klompen’ werd door het publiek spontaan uit volle borst meegezonden met de Hollandse folklore-liedjes, Catootje, In Holland staat een huis, Hoog op de gele wagen en Roodborsje tikt tegen het raam.

 

Na dit vrolijke intermezzo werd het chauvinistische ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock uitgevoerd met beelden van Nederland door de eeuwen heen. Met het schitterende ‘Bommen Berend’ van Jan de Haan’ over de spannende bevrijding van de vesting Coevorden, werd het concert met een staande ovatie besloten. In het dankwoord van de voorzitter voor de dirigent, ladyspeaker Debby Minnee en de vele UNI-leden voor hun inzet achter de schermen, kondigde hij meteen het eerste Moederdagconcert van UNI aan, uitgevoerd door alle leerlingen en opleidingsorkesten. Dit concert voor blazers en strijkers wordt gezamenlijk uitgevoerd met Muziekschool Katwijk op 13 mei a.s. in de Fonteinkerk. Tenslotte volgde uiteraard een toegift nu met ‘Tulpen uit Amsterdam’ en weer een staande ovatie van een blij verrast en complimenteus publiek.

 

Met de combinatie van de schitterend uitgevoerde muziek en de prachtige toepasselijke beelden heeft UNI met dit Oranjeconcert weer grote indruk achtergelaten. Bij het verlaten van de kerk stond er voor alle bezoekers een Oranjebittertje klaar en was er voor UNI nog een gezellige Afterparty.

 

Dick Hesselink nieuwe dirigent opleidingsorkesten

Na een lange zoektocht zijn de opleidingsorkesten op 10 december 2022 gestart met hun nieuwe dirigent Dick Hesselink. Muziek maken en anderen helpen om muziek te maken. Dat is waar hij zich met hartstocht voor inzet vanuit zijn Muziekpraktijk Appassionata. Daarnaast is Dick hoornist, actief als dirigent, docent, arrangeur, projectleider en coach. 

Al tijdens zijn studie in Leeuwarden koos Dick voor HaFa-directie als tweede afstudeerrichting. Zijn ruime praktijkervaring vulde hij aan met een master Blaasorkestdirectie aan Codarts Conservatorium Rotterdam. Dick stond op de bok bij diverse harmonieorkesten, fanfares en jeugdsymfonieorkesten. Tegenwoordig is hij leider van Blaasensemble Multiplex (Nijmegen), Muziekvereniging KnA (Uithoorn), Hoornensemble Bells Up, Blazersensemble Mid-Winds en Jeugdorkest Uithoorn.

 

Met de instelling om voortdurend naar nieuwe impulsen te zoeken en om samen musiceren tot een feestje te maken, gaat hij graag met onze opleidingsorkesten aan de slag en hopen wij met elkaar een mooie, nieuwe periode aan te gaan. 

Verenigingsconcert groots en 'inclusief'

Het laatste Verenigingsconcert van UNI was - vóór Corona - op 15 december 2018. Helaas heeft Corona ook de regelmaat in de jaarlijkse UNI-concerten verstoord, maar op zaterdagavond 12 nov. jl. kon UNI eindelijk weer haar traditionele verenigingsconcert geven. Dit keer in de uitverkochte Open Hof Kerk in Katwijk a/d Rijn. Het hoofdthema was filmmuziek uitgevoerd door zowel het Klein als het Groot Harmonie Orkest.

 

De avond werd door de vier orkesten gezamenlijk geopend met, zoals bij UNI gebruikelijk, een openingskoraal dit keer met het inmiddels religieus verworden Hallelujah van Leonard Cohen in een arrangement van Michael Brown.

Vervolgens gaf voorzitter Henk Sierat in zijn welkomstwoord een korte terugblik op de overwegend positieve gebeurtenissen in de afgelopen verenigingsjaren. Na zijn traditie om vóóraf alle bij UNI betrokken muzikanten, bestuur en vrijwilligers en OHC-medewerkers te bedanken gaf hij de presentatie, van de muziekstukken met toelichting op de bijbehorende videobeelden, in handen van ladyspeaker Debby Minnee.

 

Het concert werd geopend door het onlangs opgerichte orkest voor mensen met een beperking. Met deze vroege presentatie van dit, voor Katwijk unieke, orkest wil UNI deze mensen zoveel mogelijk betrekken in het leren van en zelf maken van muziek. Natuurlijk moet dit orkest langzaam verder groeien in aantal muzikanten (vanaf 12 jaar) en zal het, om zich muzikaal verder te ontwikkelen, nog geruime tijd nodig hebben. Met luchtige Nederlandse melodieën betrok dit orkest het publiek bij hun muziek, dat met groot enthousiasme meeklapte, meezong en meebewoog. UNI mag zich met dit orkest nu met recht “inclusief” noemen. Door het bruisende optreden belooft dit orkest met dit verrassende eerste optreden onder leiding van Alida van Duyvenvoorde veel voor toekomstig succes.

Na het changement voerde het Leerlingen Orkest een aantal arrangementen uit van Jan de Haan en zette het met Sofia, van arrangeur Ivo Kouwenhoven, op hilarische wijze de zaal op stelten. Vervolgens trad het Klein Harmonie Orkest op met Shallow, How to train your dragon, The Last Jedi en tot slot Movie Milestones. De muziek werd treffend uitgevoerd, vergezeld van pakkende beelden. Beide orkesten traden noodgedwongen op onder leiding van interim-dirigent Henk Sierat.

 

Na de pauze trakteerde het Groot Harmonie Orkest onder leiding van Dominic Sierat het publiek op een schitterend programma met filmmuziek en natuurlijk de bijbehorende beelden, die alle werden geproduceerd met editing van Janneke Kuijt. De lat van het muzikale niveau lag hoog door stukken uit de hoogste concoursafdelingen. De ‘filmmuziek’ werd uiteraard geïntroduceerd met de alom bekende openingstune van de Paramount-films: ‘The 2Oe Century Fox Fanfare’ en gevolgd door de fascinerende muziek en beelden uit de gelijknamige films werden achtereenvolgens uitgevoerd:
Spirit: Stallion of the Cimarron, Star Trek through the Generations, Kong Fu Panda, Superman March en Music from The Incredibles.

 

Na een dankwoord van de voorzitter en de gebruikelijke bloemen voor de muzikale leiders en de Ladyspeaker, werd de toegift ingezet en kwamen de leerlingen de zaal binnen gemarcheerd op de muziek van de Raiders March (filmmuziek uit de Indiana Jones-serie) en speelden zij met het orkest het laatste stuk van deze mars ook nog mee. Het publiek ging staan en liet met een daverend applaus horen hoe zij hadden genoten van dit grootse en bijzondere UNI-concert. Na afloop waren vele lovende reacties te horen.

 

Verenigingsconcert 2022 in de open hof kerk

Op zaterdag 12 november a.s. geeft onze vereniging haar jaarlijkse concert in de Open Hof Kerk te Katwijk a/d Rijn. Alle afdelingen van de vereniging zullen deze avond te horen zijn: een avond vol muzikale diversiteit die u niet mag missen!

 

Eerste optreden G-Orkest

Tijdens dit concert zal het G-orkest van de vereniging voor het eerst te zien en te horen zijn. De muzikanten zijn in april 2022 gestart en kijken ontzettend uit naar hun eerste optreden! Daarnaast zullen natuurlijk ook het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest acte de présance geven.

 

Film Muziek

Het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat zal een gevarieerd filmprogramma ten gehore brengen. Van Superman tot Kung Fu Panda: jong en oud zal de verschillende tunes zeker herkennen.

 

De avond begint om 20.00 uur. Kaartjes ad. € 7,50 (€ 5 tot 12 jaar) voor dit concert zijn te verkrijgen via Eventbrite. De medewerkers van Open Hof Cultureel zullen u in de pauze voorzien van een gratis drankje en hapje.

 

Laat u verrassen door onze vereniging: u bent van harte uitgenodigd!

 

 

mooie opbrengst Benefietconcert Oekraïne

Chr. Muziekvereniging UNI organiseerde op zaterdag 2 april jl. een Benefietconcert in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee. De opbrengst van dit concert was bestemd voor hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.  

 

Met een orkest wat in één repetitie een schitterend programma heeft ingestudeerd en ten gehore bracht, aangevuld met toepasselijke liederen gezongen door Familiekoor Ichthus, kijkt de organisatie terug op een mooie avond.

 

“Het was bijzonder om te merken dat alle partijen, zonder te aarzelen, belangeloos hun medewerking wilden verlenen”, zegt initiator en voorzitter Henk Sierat. “Vooral de aanwezigheid van de Oekraïense slachtoffers, was zeer aangrijpend”. Zij konden, dankzij vertalingen van de liederen en de woorden die werden gesproken, het concert meebeleven.

 

Namens de organisaties St. Werkgroep “De Ruyter”, Hands & Feet en St. Oekroe was dhr. Arie Lagerwef aanwezig tijdens de repetitie van het Groot Harmonie Orkest op 7 april jl. Hier ontving hij uit handen van de voorzitter een cheque ter waarde van € 1.650,00. Lagerwerf vertelde op bevlogen wijze op welke manier de organisaties nu gezamenlijk de handen uit de mouwen steken en hoe zij helpen, daar waar het op dat moment het hardst nodig is.

 

UNI Katwijk is blij en dankbaar dat zij, met behulp van alle sponsoren, muzikanten en gulle giften van de bezoekers, deze stichting een mooie bijdrage kon overhandigen.  

Benefietconcert slachtoffers Oekraïne

Iedereen is diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en steun te betuigen organiseert Chr. Muziekvereniging UNI op zaterdag 2 april a.s. om 19.30 uur een Benefietconcert in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee. De toegang voor dit concert is gratis, maar er wordt een collecte gehouden waarvan de gehele opbrengst bestemd is voor hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.  

 

Groot Harmonie Orkest UNI Katwijk, Familiekoor Ichthus en samenzang

Tijdens dit Benefietconcert kunt u niet alleen genieten vanschitterende concert- en koraalmuziek door het Groot Harmonie Orkest van UNI Katwijk, maar is er ook voldoende ruimte voor samenzang. Daarnaast zal Familiekoor Ichthus belangeloos haar medewerking verlenen. Al met al een bijzondere manier om zij aan zij te staan in deze onzekere tijden.

 

Projectorkest

Naast de musici van UNI Katwijk, worden alle muzikanten uit Katwijk en omstreken opgeroepen om aan dit concert mee te doen. Uiteraard zit er wel een limiet aan het aantal deelnemers, dus geldt ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Er zal één repetitiemoment ingepland worden, waarna op zaterdagavond 2 april het concert plaatsvindt. Opgeven kan via pr@uni-katwijk.nl

UNI op zoek naar nieuwe dirigent opleidingsorkesten

 

 

 

 

Voor de opleidingsorkesten van UNI Katwijk is de vereniging op zoek naar een nieuwe dirigent. Na een mooie periode van 6 jaar gaat Zoran Rosendahl, inmiddels Master of Music, zijn vleugels uitslaan in het buitenland. Dat vinden wij uiteraard ontzettend jammer, maar gunnen hem dit van harte.

 

De vereniging kijkt terug op een mooie periode, waarin er een fijne samenwerking is ontstaan tussen dirigent, bestuur en Werving & Opleiding. Met de toename van het aantal leerlingen zijn er twee mooie opleidingsorkesten ontstaan, die in de afgelopen jaren leuke concerten hebben gegeven en ook konden deelnemen aan festivals. 

 

Uiteraard zal er een mooi afscheid georganiseerd worden en ligt er ook nog een festival in de planning. Ondertussen gaat de vereniging op zoek naar een geschikte vervanger en is er een vacature uitgeschreven. Reageren kan via secretaris@uni-katwijk.nl. 

UNI start met orkest voor mensen met een beperking

“Omdat muziek verbindt” staat op de voorkant van onze Informatiefolder en iedere muzikant, jong of oud, welk niveau ook, zal dit kunnen beamen. Het is een prachtige hobby, voor sommigen een baan en kan met recht worden omschreven als een universele taal. Een sociaal verbindende lijm. Je hebt geen vertaling nodig, want muziek raakt iedereen.

 

Enkele jaren geleden ontstond de wens om onze vereniging ‘inclusief’ te maken. Dat wil zeggen: een vereniging zijn waar ook mensen met een beperking de kans krijgen om met elkaar muziek te maken. En nu is de tijd rijp. UNI Katwijk is gestart met het opzetten van een orkest voor mensen met een beperking!

 

In oktober 2021 is er een commissie samengesteld met daarin vrijwilligers werkzaam bij organisaties die zorgdragen voor of ruime ervaring hebben in de omgang met mensen met een beperking. Daarnaast worden wij daar waar nodig ondersteund door professionele instanties die ervaring hebben met het opzetten van dergelijke orkesten. Met elkaar wordt er hard gewerkt, om in april te starten met de eerste repetitie en zijn wij ontzettend enthousiast dit nieuwe avontuur aan te gaan!

 

Voor dit initiatief zijn er natuurlijk niet alleen deelnemers nodig, maar ook vrijwilligers. Muzikale kennis is niet persé noodzakelijk, maar plezier maken en binding hebben met deze doelgroep zijn des te belangrijker. Stuur dan een mail naar secretaris@uni-katwijk.nl. Ook deelnemers voor dit orkest kunnen zich bij dat e-mailadres aanmelden. 

UNI herdenkt slachtoffers en helden woII

Nadat het Bevrijdingsconcert vanwege 75 jaar Bevrijding twee keer door Corona werd uitgesteld, vond dit herdenkingsconcert uiteindelijk plaats op 6 november jl. en speelde zich voor een uitverkocht Tripodia een gedenkwaardig en respectvol muzikaal eerbetoon af in een prachtig samenspel tussen UNI en het ROA.

 

UNI verzorgt al sinds de bevrijding de muzikale omlijsting bij de jaarlijkse dodenherdenking bij het monument naast het Gemeentehuis van Katwijk. Door die betrokkenheid en uit respect voor de helden en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog wilde UNI 75 jaar Bevrijding niet zomaar voorbij laten gaan. Er moest even worden stilgestaan bij de herinneringen en ter herdenking van alle oorlogsslachtoffers, onder wie ook vele Katwijkers en Katwijkse kinderen. Ook zou de hoop op blijvende vrede en vrijheid in dit concert worden benadrukt.

 

Al eerder, in 2015, trad UNI in Katwijk met succes op met het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps (ROA). Dit concert was dan ook een “We’ll meet Again” met het ROA. De muzikanten reisden vol enthousiasme voor dit concert vanuit het hele land naar Katwijk. Het concert begon met indrukwekkende filmbeelden uit WO II en muziek uit de musical Soldaat van Oranje: “Als wij niets doen, wie dan?”, dat overging in het geluid van overvliegende bommenwerpers. Plotseling richtte een zoeklicht zich op het donderende geluid en eindigde de lichtstraal zich op het ‘kraaiennest’ in de zaal waar vanaf een trompettist van UNI het “Blijf bij mij Heer” inzette, terwijl langzamerhand de overige muzikanten van UNI zich voor het podium opstelden en beurteling, samen met het ROA, dit koraal aanvulden en het gehele koraal uiteindelijk gezamenlijk ten gehore brachten. De toon van dit concert was op indrukwekkende wijze gezet. De muziek werd daarna verder toegelicht door de typerende speaker Bob Kos, majoor der Artillerie bd.

 

Na het openingswoord door voorzitter Henk Sierat begon het ROA o.l.v. dirigent Peter van Dinther met een muzikale terugblik op het “wereldlijke” strijdtoneel van WO II. Zo werden de marsen Army of the Nijl (strijd El Alamein in Egypte), Colonel Bogey (‘Jappenkamp’ Birma), Abschied der Slawin (inzet Russische leger), The Longest Day (strijd in Frankrijk) en Sons of the Brave (ode aan de dapperen) afgewisseld met, ter herdenking van de slachtoffers, toepasselijke stukken en koralen als Benedictus, Deep Harmony, Van Oranje en Remembrance Day. Traditioneel besloot het ROA haar optreden met de Artilleriemars met het door de muzikanten gezongen Lied van het Wapen der Artillerie.

 

Na de pauze nam het Groot Harmonie Orkest (GHO) van UNI o.l.v. Dominic Sierat plaats op het toneel en introduceerde haar optreden met het heldhaftige ‘Call of Heroes’. Daarna volgde Schindler’s List. De muziek en de ontroerend begeleidende beelden kregen daarbij een extra emotie mee door de schitterende vioolklanken van soliste Puck Dekkers. Ook in het volgende stuk ‘De geschiedenis van Anne Frank’ droeg Puck met haar viool diepe intenties bij aan de magistrale uitvoering door het Groot Harmonie Orkest van UNI.

 

Na deze indrukwekkende en emotionele muziek werd via een arrangement van ‘Soldaat van Oranje’ de sprong gemaakt naar de vrijheid met de ‘Glenn Miller Medley’ (arr. Naohiro Iwai) en met ‘A Gershwin Special’ van George Gershwin. Met de swingende uitvoering van deze bigbandmuziek bewees het GHO haar muzikale veelzijdigheid, terwijl de diverse solo’s het publiek tot enthousiaste reacties en applaus bracht.

 

Het concert werd besloten met een grootse finale, waarin met de mars ‘Arromanches’ herinnerd werd aan de landing in Normandië. Na ‘The Last Post‘ en het Wilhelmus werd met de mars ‘Arnhem’ de trieste Operatie Market-Garden rond Arnhem herdacht. Het concert werd afgesloten met We’ll Meet Again (arr. Koos mark). Met dit gedenkwaardige concert vol emotie heeft UNI met dit initiatief eer bewezen aan allen die hun leven gaven voor onze vrijheid, maar werd ook met luchtige ondertoon die vrijheid gevierd tot grote waardering van het aanwezige publiek.

Bevrijdingsconcert tripodia katwijk

Nadat het 75-jarig Bevrijdingsconcert, georganiseerd door Chr. Muziekvereniging UNI, in 2020 door Corona tweemaal verplaatst moest worden, is het 6 november a.s. eindelijk zover. Met als thema We’ll Meet Again zullen het Groot Harmonie Orkest van UNI Katwijk o.l.v. Dominic Sierat en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps (ROA) o.l.v. Peter van Dinther een schitterende avond verzorgen in Tripodia Katwijk. 

 

De eerste samenwerking met het ROA dateert uit 2015 en was naar aanleiding van het 115 jarig bestaan van UNI Katwijk. De wens om een gezamenlijk concert te geven is gebleven en daarom werd het ROA uitgenodigd om naar Katwijk te komen. Dit orkest is hoofdzakelijk geformeerd uit voormalig dienstplichtige militairen die als muzikant waren ingedeeld bij het in 1960 opgerichte Artillerie Trompetterkorps. In 1963 volgde de omzetting tot fanfarekorps.

 

De avond staat in het teken van 75 jaar Bevrijding en wordt verrijkt met toepasselijke beelden. Daar waar het ROA begint met herdenken, zal UNI Katwijk het programma vervolgen naar het vieren van de vrijheid. Ook zal jong talent Puck Dekkers op viool haar medewerking verlenen. Hoop en vrede staan tijdens dit concert centraal. Van statige marsen, indrukwekkende muziek uit de film Schindler’s List en Anne Frank, tot swingende bigbandnummers. U kunt rekenen op een bijzondere en zeker ook gedenkwaardige avond!

 

 

Kaarten ad. € 7,50 zijn in de voorverkoop te reserveren via pr@uni-katwijk.nl Voor dit concert geldt dat bezoekers vanaf 13 jaar in het bezit moeten zijn van een coronatoegangsbewijs i.c.m. legitimatie.

Diploma-regen bij uni katwijk

Zaterdag 21 november jl. was een spannende dag voor de examenkandidaten van Chr. Muziekvereniging UNI. Zes muzikanten gingen op voor het landelijke HaFaBra Muziekexamen en zijn allemaal geslaagd voor het officiële Bondsdiploma. Een resultaat waar UNI Katwijk weer trots op is!

 

Vanwege de beperkingen rondom het coronavirus, werden de examens in eerste instantie uitgesteld. Gelukkig konden de leerlingen op 3 september jl. hun theorie-examen doen. Dit gebeurde onder toeziend oog van de Zuid Hollandse Bond van Muziekverenigingen, die landelijk is aangesloten bij de KNMO.  Hierop volgde het praktijkexamen op 21 november jl.

 

Deze examens vonden plaats in de Julianakerk te Sassenheim. Eén voor één kwamen er lachende gezichten de kerk binnen. Aan het einde van de dag, konden Joëlle Imthorn en Eva de Mol (A-dwarsfluit), Sabine Imthorn en Rosalie Hoogendoorn (A-klarinet), Lucas Blok (A-trompet) en Elise Slagvelt (B-dwarsfluit) hun diploma’s in ontvangst nemen.

 

 

Tijdens een intieme bijeenkomst vond aan het einde van de dag de officiële diploma-uitreiking plaats. Zij werden stuk voor stuk in het zonnetje gezet door voorzitter Henk Sierat, die aangaf trots te zijn op de behaalde resultaten. 

Rabo Clubsupport - de avond van katwijk

Samen met 150 andere verenigingen en stichtingen nam UNI Katwijk dit jaar deel aan Rabo ClubSupport! Wij willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. De stemperiode is inmiddels gesloten en we maken ons op voor de finaleavond.

 

Volg op dinsdagavond 17 november om 19.30 uur 'De Avond van Katwijk' live op RTV Katwijk! In deze spetterende en half uur durende uitzending wordt de uitslag van Rabo Clubsupport bekend gemaakt. Spannend!

 

Naast de uitslag van Rabo Clubsupport, heeft de Rabobank nog een extra prijs in petto! Maar liefst vijf deelnemers van Rabo ClubSupport maken kans op een extra prijs van € 1.000,-. Wie deze deelnemers zijn, zie je tijdens de uitzending. de kijkers bepalen door het digitaal stemmen wie de extra prijs verdient. Kijk jij ook mee? 

Muzikanten slaan handen ineen

Nu de hele wereld in de ban is van het corona-virus en de culturele sector hard getroffen wordt, slaan muzikanten de handen ineen om Dodenherdenking 2020 zo memorabel mogelijk te maken. Ieder jaar verzorgen enkele muziekverenigingen de muzikale omlijsting tijdens de kransleggingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zh. Daarom is het ook voor het Groot Harmonie Orkest van Chr. Muziekvereniging UNI een vreemde gewaarwording om nu voor het eerst in 75 jaar niet aanwezig te kunnen zijn. Slechts één trompettist van deze vereniging zal de kranslegging door Burgemeester Visser en zijn echtgenote, bij Monument De Leeuw in Katwijk aan Zee, muzikaal begeleiden.

 

Na contact tussen de Chr. Muziekverenigingen UNI en DVS is er actie ondernomen om ervoor te zorgen dat op 4 mei 2020 van diverse kerktorens het Taptoe-signaal wordt gespeeld, met aansluitend het Wilhelmus. Trompettisten van beide verenigingen werken hier natuurlijk graag aan mee, evenals de kosters van de betreffende kerken en de coördinator vanuit Gemeente Katwijk. Op deze manier zullen alle Katwijkers door trompetklanken van deze muziekverenigingen bij de Dodenherdenking muzikaal worden betrokken.

 

 

Om ca. twee minuten voor acht, zal vanaf de torens van de Nieuwe- en Oude Kerk, Pniëlkerk Katwijk aan Zee en Dorsperk Katwijk a/d Rijn, het Taptoe-signaal en twee coupletten van het Wilhelmus door Katwijk klinken. Wij wensen iedereen, ondanks deze moeilijke periode, een bijzondere Herdenking en Bevrijdingsdag toe. 

Vereniging zijn in crisistijd

In tijden als deze, proberen we er op allerlei manieren voor elkaar te zijn en dat gaat vooral via de digitale wegen. Wat zijn we daar nu ontzettend blij mee! Toch ontkomen we er niet aan, om onze concerten onder de loep te nemen en hierin een beslissing te nemen....

 

Vanwege de intensieve voorbereidingen, zowel organisatorisch als muzikaal, is in overleg met het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps besloten om het concert van 20 juni a.s. te verplaatsen naar 21 november 2020.

 

Dezelfde opzet & hetzelfde enthousiasme, dezelfde samenwerking met dezelfde topmuzikanten van UNI Katwijk en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps.

 

Blijf gezond en.... We'll meet again!

Samenwerking UNI Katwijk en ROA

UNI Katwijk en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps zijn geen vreemden voor elkaar. De eerst samenwerking is precies 5 jaar geleden: tijdens het 115-jarig jubileum van UNI op het Emmaplein in Katwijk. En nu, in het jaar van ons 120-jarig jubileum,staat er wederom een bijzondere avond met dit trompetterkorps op de agenda!

 

Op zaterdag 20 juni a.s. kunt u genieten van ca. 100 muzikanten, o.l.v. twee bevlogen dirigenten: Dominic Sierat (UNI) en Peter van Dinther (ROA). Uiteraard wordt er stil gestaan bij 75 jaar bevrijding en de Nederlandse Veteranendag, die precies een week later plaatsvindt. Een programma waar u kippenvel van krijgt en absoluut niet mag missen! Houd voor tijden en kaartverkoop onze website en Social Media in de gaten. Foto: PR ROA

UNI imponeert met kerstconcert

‘All Bells in Paradise’ is de titel van het kerstconcert, dat UNI op vrijdagavond 13 december jl., in aanwezigheid van Burgemeester Visser en zijn echtgenote, voor een nagenoeg volle Dorpskerk in Katwijk a/d Rijn presenteerde. Medewerking werd verleend door de Mezzosopraan Maria den Hartog en ladyspeaker wethouder Corien van Starkenburg, die ook het muzikaal omlijste kerstverhaal vertelde.

 

De concerten van UNI hebben altijd een thema. Kerk- en kerstmuziek hebben zich steeds aangepast aan de behoeften, inzichten en de aard van elke tijd. Daarom werd dit kerstconcert niet beladen met de voor de hand liggende bekende meezing-kerstliedjes, maar liet UNI horen hoe, door de jaren heen, vele componisten en arrangeurs de kerstliederen als hun inspiratiebron gebruiken voor aansprekende, eigentijdse bewerkingen. Met de titel ‘All Bells in Paradise’ werd die eigentijdse, ‘up to date’ uitvoering van kerstmuziek getypeerd, maar ook met alle respect voor de universele kerstboodschap.

 

Aangekondigd door Ladyspeaker Corien van Starkenburg, begonnen de vertederende leerlingen van de blokfluitklassen van UNI met een aantal bekende kerstliederen met de traditionele melodieën. Vervolgens vervolgde het LeerlingenOrkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl met Christmas Time Suite for Band, Ring, Bells, Go Ting-a-ling- aling, Silent Night en Jingle Bells.

 

Het Groot Harmonie Orkest onder leiding van Dominic Sierat begon het kerstconcert op indrukwekkende wijze. Eerst met ‘Donna Nobis Spacem’ prachtig gezongen door de mezzosopraan Maria den Hertog, gevolgd door het kerstverhaal met de schitterende muzikale omlijsting van ‘For Unto You is Born This Day’ en op warme wijze verteld door Corien van Starkenburg. Daarna heette voorzitter Henk Sierat het publiek pas welkom, waardoor hij het Donna Nobis Spacem (bede om vrede) en het universele kerstverhaal bewust op een voetstuk plaatste.

 

Het concert werd vervolgd met een prachtig uitgevoerde versie van “Greensleeves’ en toen vervolgens Maria den Hertog met ‘Mary did you know’, a capella zingend, van achter uit de kerk naar voren liep, werd het adembenemend stil in de Dorpskerk. Met Veni Immanuel, Cantique de Noël met zang van Maria den Hertog, Ukrainian Bell Carol, A Christmas Carol Fantasy, de titelsong van dit kerstconcert: All Bells in Paradise, met een door UNI special voor deze uitvoering gearrangeerde sopraanstem en met Mary’s Boy Child, liet UNI op schitterende muzikale wijze de grote verscheidenheid aan bewerkte kerstmelodieën horen. Met de meer luchtige stukken ‘X Mas Round The World’ en ’A Christmas Dans Party’ naderde het einde van dit concert.

 

Na het slotwoord van de voorzitter, waarin hij de solisten in zang en woord en alle medewerkenden bedankte werd na de, met langdurig applaus afgedwongen, toegift ‘A Holiday Galop’ door velen bij de uitgang van de kerk onder het  genot van een glas warme chocolademelk of Glühwein nog enthousiast nagepraat over dit wederom UNIeke kerstconcert.

Kaartverkoop kerstconcert gestart

 

Op 13 december a.s. vindt ons kerstconcert plaats in De Dorpskerk te Katwijk a/d Rijn. Daarom een goed moment om te onthullen dat met dit concert samenwerking is gezocht met mezzosopraan Maria den Hertog. 

Zij is o.a. bekend als zangeres bij Nederland Zingt en de Kerstconcerten met Deo Cantemus in De Doelen te Rotterdam, zingt onder meer cantates en oratoria en is actief als dirigente bij diverse koren zoals Het Nieuw Veluws Vocaal te Harderwijk en Cantiamo; een mooi gemengd koor uit Amersfoort. Ook is zij zangpedagoge en geeft zangles en koorscholing. De samenwerking met ons Groot Harmonie Orkest wordt heel bijzonder, maar ook een uitdaging! Met haar bereik en bijzondere klankkleur, weet zij ieder hart te raken. 

 

Kaarten ad. € 5,00 zijn vanaf heden te koop via secretaris@uni-katwijk.nl. De toegangsprijs voor kinderen tot 12 jaar is € 2,50. Ook is er een gezinspakket verkrijgbaar (2 volwassenen, 2 kinderen) voor € 12,50. Het concert met een aaneengesloten programma start om 20.00 uur. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk of glühwein.

Actiedag UNI en Benjamin

Op zaterdag 21 september a.s. organiseren Wijkgemeente Benjamin en Chr. Muziekvereniging UNI een gezamenlijke actiedag. Tussen 10.00 – 14.00 uur is iedereen van harte welkom in het clubgebouw van UNI Katwijk voor een kop koffie met wat lekkers, om o.a. zo even rustig te neuzen tussen het tweedehands speelgoed, mee te doen met het Rad van Fortuin of een lekker visje of schitterende bloemen mee te nemen voor thuis. De opbrengst van deze actiedag komt ten goede aan zowel de muziekvereniging als de kerkgemeenschap. Het clubgebouw is gevestigd a/d Weth. D. Ouwehandstraat 39a in Katwijk.

 

 

Inschrijven nieuwe blokfluitklas
Tijdens de actiedag is het tevens mogelijk om uw zoon of dochter in te schrijven voor de nieuwe blokfluitklas. Deze cursus van 40 lessen is bedoelt voor kinderen vanaf 6 jaar, die op een leuke en speelse wijze willen beginnen met het maken van muziek. Met de blokfluit wordt de basis gelegd, waarna je snel kunt doorstromen op een instrument naar keuze. Tijdens de lessen maken de kinderen ook kennis met andere muziekinstrumenten, zodat zij kunnen bedenken welk instrument het leukste is om later te gaan spelen. De nieuwe klas start op vrijdag 7 oktober a.s. 

latin music & Tapas: veelzijdig en warmbloedig

Sinds 2017 heeft Chr. Muziekvereniging UNI gekozen voor haar sterkste kant: het geven van podiumconcerten. Concerten die vooral aantrekkelijk moeten zijn voor haar publiek. Sindsdien volgden schitterende concerten in de Vredeskerk, Tripodia en de Dorpskerk in Katwijk. Of het nou het Sprookjesconcert, het literair concert ‘Muziek met een verhaal’, het Winterconcert met ‘Disney’ of een Kerstconcert betrof, steeds werd de muziek aangevuld en ondersteund met schitterende beelden, spectaculaire lichtshows, gastsolisten, zangers en live-beelden op een gigantisch scherm achter het orkest. In die context gaf UNI op 15 juni jl. een feestelijk concert in Tripodia.

 

Er was ook nu gekozen voor een andere opzet en er werd, vanwege de keuze voor het frivole Latijns-Amerikaans repertoire, uitgeweken naar zalencentrum Tripodia. Nee, nu geen zaal met rijen stoelen, maar vrolijk opgemaakte tafeltjes. Het concert kende geen pauze, maar tijdens de muziek werd o.m. diverse tapas en sangria uitgeserveerd of men kon zelf aan de bar een drankje halen. Zo ontstond een gemoedelijke, ontspannen sfeer waarbij ondanks de hap en snap toch volop aandacht was voor de perfect uitgevoerde muziek.

Bij binnenkomst werd het publiek meteen al in sfeer gebracht met swingende gitaarklanken van Robert Buckert. In de hal was ook de mogelijkheid om zich deze avond later te herinneren door het laten maken van een foto met kleurrijke Latijns-Amerikaanse attributen.

 

Toen om 20:15 uur de zaal open ging, werd het publiek aangenaam verrast door de kleurrijk ingerichte concertzaal. In een kort welkomstwoord heette voorzitter Henk Sierat, wethouder Knape, Natan Heikens, directeur Muziekschool Katwijk, de sponsors van UNI en uiteraard het publiek van harte welkom. Verder introduceerde hij de leden van de pas aangestelde Artistieke Commissie, die hij bedankte voor de organisatie van dit concert en succes wenste met haar nieuwe taak: het inhoud geven aan de muzikale toekomst van UNI. Om het muziekfeest te laten beginnen gaf hij het woord vervolgens aan Ladyspeaker Debby Minnee, die de muziek zou toelichten.

 

Het werd een warmbloedig concert met wereldbekende melodieën achtereenvolgens: Cordillas de Los Andes, Besamé mucho, Olé Guappa, Song and Samba, Children of Sanchez, Caravan, Viaggio, Shall we Dance en Glora Estafette. Dit hele repertoire werd met veel swing, emotie en gevoel voor de Latijns-Amerikaanse muzikale traditie uitgevoerd door het Groot Harmonie Orkest in Big-Band-opstelling o.l.v. dirigent Dominic Sierat. Tussendoor waren er solo-optredens van Rik Cornelissen met zijn composities Leaving en Loro en later, in duet met Dominic Sierat op bastrombone, met het schitterend uitgevoerde Oblivion. Vooral het gezamenlijk optreden van het orkest en de virtuoze accordeonist Rik Cornelissen gaf dit concert extra muzikale glans. De indrukwekkende uitvoering door het orkest en de beide solisten leidde tot groot enthousiasme en langdurig applaus van het publiek. Dominic betrok, tot hilariteit, ook nog het publiek bij het laatste nummer ‘Gloria Estafette’, dat op zijn teken tijdens het stuk uit volle borst mee zong. Het orkest, haar dirigent en Rik Cornelissen werden door het in feeststemming geraakte publiek uiteindelijk beloond met een minutenlange staande ovatie.

 

 

In zijn dankwoord riep de voorzitter op om UNI financieel te steunen. Tenslotte kregen Dominic Sierat, Rik Cornelissen en Ladyspeaker Debby Minnee de gebruikelijke bloemen, waarna het orkest met Mambo Jambo als toegift de brug sloeg naar de Afterparty met de Katwijkse coverband WestCoast die, aangevuld met een aantal muzikanten van het Groot Harmonie Orkest, de Afterparty opende. Rond 23:30 uur kwam een einde aan dit zeer geslaagde UNI muziekfeest. Meer foto's van deze bijzondere avond kunt u hier bekijken. Het volgende grote concert van UNI is het Kerstconcert op vrijdagavond 13 december a.s. in de Dorpskerk in Katwijk a/d Rijn. 

Laatste kaarten concert latin music & tapas

De  voorbereidingen voor het Latin Music & Tapas concert op zaterdag 15 juni worden getroffen en de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. De organisatie laat weten, dat alleen deze week nog kaarten te verkrijgen zijn en er geen verkoop aan de deur zal plaatsvinden. De avond staat in het teken van Latijns Amerikaanse muziek en verschillende gastmuzikanten zullen deze avond van zich laten horen.

 

Robert  Buckert

Naast docent, is Robert Buckert ook een graag geziene muzikant op bruiloften, partijen en kerkdiensten. Een veelzijdig docerend musicus die op veel vlakken inzetbaar is, en zo ook tijdens het concert van UNI Katwijk. Voorafgaand aan het hoofdprogramma, brengt hij de gasten in Latijnse sferen in de lobby van Zalencentrum Tripodia Katwijk.

 

Hoofdprogramma

Gastmuzikant tijdens het hoofdprogramma is jazz-accordeonist Rik Cornelissen, waarschijnlijk de meest innovatieve en veelzijdige accordeonist van Nederland en actief als componist, arrangeur, bandleider, docent en nog veel meer. Naast enkele solostukken, zal Rik ook enkele werken ten gehore brengen samen met het Groot Harmonie Orkest. Denk hierbij aan de tango Adios Nonino van Piazzolla (Maxima’s traan), muziek van Gloria Estefan en ook een mambo zal niet ontbreken!

 

Afsluiting

Afsluitend zal coverband WestCoast, een Katwijk-Zeese coverband, aangevuld met enkele blazers uit het Groot Harmonie Orkest, de avond een swingende afsluiting bezorgen.

 

Kaartverkoop

Toegangskaarten ad. € 12,50 zijn te verkrijgen via www.uni-katwijk.nl of stuur een email naar secretaris@uni-katwijk.nl. 

Muzikale groet Koningsdag voor Katwijkse ouderen

Ieder jaar brengen de muzikanten van UNI Katwijk op Koningsdag een muzikale groet aan de ouderen van Katwijk. Het programma start om 10.00 uur bij De Reedery a/d Prins Hendrikkade. Een gezellige ontmoetingsruimte van DSV|Verzorgd Leven, waar uit volle borst met de Vaderlandse liederen kan worden meegezonden.

 

Aansluitend wordt er om 11.00 uur een bezoek gebracht aan Topaz Overduin en het Klein Harmonie Orkest musiceert op dat tijdstip in De Driehoek. Afsluitend zullen wij ook de bewoners van de Duinrand bezoeken, om ca. 11.45 uur. 

 

Op het programma staan allerlei Vaderlandse liederen. Voor de teksten wordt gezorgd, dus een excuus om niet mee te zingen is er niet!  

Kaartverkoop concert 15 juni 2019 gestart

Na een schitterend Disneyconcert in december vorig jaar, staat er op zaterdag 15 juni a.s. weer een bijzonder concert op de agenda. Met meeslepende muziek op de lessenaar, neemt het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat, de luisteraars muzikaal mee op reis naar Zuid Amerika. 

 

Latijns Amerikaanse sferen
Een concert met weer een heel ander thema en letterlijk een andere invulling! Want dit keer zit u heerlijk aan een bistro-tafeltje, worden er tijdens het concert enkele tapashapjes geserveerd en kunt u dus geheel in Latijns Amerikaanse sferen genieten van de muziek. 

 

Gastmuzikant
Er is voor dit concert samenwerking gezocht met Rik Cornelissen. Waarschijnlijk de meest innoverende en veelzijdige accordeonist van Nederland. Met een brede opleiding en kennis in Jazz, Latin, Tango en klassieke muziek, is Rik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe geluiden en nieuw materiaal. Maar de samenwerking met deze bijzondere jazz-accordeonist is nog niet alles....Ook WestCoast Katwijk sluit aan! Deze Katwijk-Zeese rock-pop-folk coverband is zeker bij het Katwijkse publiek bekend en geeft dit concert een bijzondere afsluiting.

 

Toegangskaarten
Op dit moment zijn er kaarten te reserveren via secretaris@uni-katwijk.nl. Het concert begint om 20.30 uur en vindt plaats in Tripodia Katwijk. Toegangskaarten kosten € 12,50. Donateurs en leden Club van 100, krijgen binnenkort thuis bericht. Zo´ n gevarieerde muziekavond maak je niet vaak mee, dus zorg ervoor dat je snel je kaarten in huis hebt. De plaatsen zijn beperkt; wacht niet te lang!

een feestelijk begin van 2019

Het jaar 2019 is feestelijk van start gegaan. Op donderdag 3 januari jl. vond de traditionele Nieuwjaarsborrel plaats, waarbij voorzitter Henk Sierat terugblikte op 2018. Een jaar vol hoogtepunten en mooie concerten, maar waarin we helaas ook afscheid hebben moeten nemen van ons geliefde erelid Koos Sneijders. Natuurlijk werd er ook vooruit gekeken.

 

De vereniging groeit, zowel muzikaal als in leden. Dat blijkt maar weer aan het aantal nieuwe blokfluitleerlingen die deze maand van start gaan. Om al deze nieuwe leerlingen te begeleiden en op te vangen, zijn financiële middelen, een goed clubgebouw en vele vrijwilligershanden nodig. Het was ook het jaar van We Bend'r! Zij vierden in 2018 hun eerste lustrum en werden daarom verdient in het zonnetje gezet. Ook alle vrijwilligers die actief zijn binnen de vereniging, ontvingen een leuke attentie. Jannie Plokker werd gehuldigd vanwege haar 40-jarig jubileum. Zij ontving de gouden bondsspeld met oorkonde. Afsluitend werd er door de Artistieke Commissie een tipje van de sluier opgelicht, van wat er de komende drie jaar gaat gebeuren. Daarna werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat en geborreld. 

 

 

Op maandag 7 januari jl. ontving Henk Sierat maar liefst € 1.000,00 van de Stichting Herinneringsfonds Meerburg. Deze stichting werd in 1989 opgericht bij het overlijden van oud-reder D.F.E. Meerburg. Dirk Meerburg liet een belangrijk geldbedrag na aan de stichting, die jaarlijks prijzengeld toekent aan personen of organisaties die de Katwijkse cultuur willen versterken of zich op een bepaalde manier hebben ingezet voor Katwijk op het gebied van cultuur, handel of industrie. De prijs wordt bij UNI Katwijk gebruikt voor de aanschaf van nieuwe jacks t.b.v. de buitenoptredens. 

UNI verrast Katwijk met disney

Was het thema van het literaire Voorjaarsconcert: “Muziek met een verhaal”, zo was voor dit Winterconcert het thema “Disney”. Van het jongste tot het oudste lid van UNI was het plezier dat zij hadden in het spelen van de alom bekende muziek van Walt Disney, niet alleen zichtbaar maar vooral aangenaam hoorbaar. Bovendien waren de jeugd en de ladyspeaker Debby Minnee schitterend verkleed in een van de vele Disney-outfits.

 

Zaterdag 15 december 2018 was het voor de leden van Chr.  Muziekvereniging Uitspanning Na Inspanning, kortweg UNI, al vroeg in de morgen “Inspanning” om het podium van Tripodia gereed te maken voor de “Uitspanning” van dit bijzondere concert op die avond. Effecten met licht door Jan van Gils en de toepasselijke plaatjes, vakkundig gepresenteerd door Sanne Minne, zouden bijdragen om de muziek ook visueel herkenbaar te maken.

 

Na de zomervakantie werd begonnen met het instuderen van het Disney-repertoire. Hoe leuk en een eenvoudig de films van Disney ook zijn, zo was het met de Disney-muziek een stuk ingewikkelder. Intensieve repetities en thuisstudie waren nodig om tot een goed resultaat te komen. Dit concert zou dit moeten bewijzen en tegelijk ook de muzikale vorderingen laten horen van leerlingen en de drie orkesten.

 

Om half acht stroomde het publiek Tripodia binnen onder wie Burgemeester Visser en wethouder Van Helden met hun echtgenoten (wethouder Knape had zich wegens ziekte afgemeld). Om kwart voor acht opende het Groot Harmonie Orkest traditioneel het concert met een koraal. Dit keer met het St. Florian Choral, gecomponeerd door Thomas Doss, als eerbetoon aan Anton Bruckner.  

Na het welkomstwoord door voorzitter Henk Sierat, gaf hij de microfoon over aan ladyspeaker Debby Minnee voor toelichtingen op de muziek.

 

De blokfluitklas onder leiding van docent Hans Jongkees beet op vertederende manier de muzikale spits af met ‘Hocus Pocus pief, paf poef’, ‘Hocus Pocus toverzout, ‘Uiltje knappen’ en Hé, wat hoor ik daar?’. Daarna speelden de blokfluiters samen met het Leerlingen Orkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl: ‘Mieke, hou je vast’, ‘De school is uit’ en ‘Meisje, waarom huil je toch?’

Nadat de blokfluitklas met een welverdiend applaus van het podium was vervolgde het Leerlingen Orkest met ‘You’ll be in my heart’ en samen met het Klein Harmonie Orkest het bekende ‘Aladdin’.

 

Slagwerkinstructeur Annejaap van Eersel componeerde speciaal  voor deze jonge en sterk in leeftijd verschillende slagwerkers de themastukken: ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ en ‘The Three Musketeers’. Prima ritmisch uitgevoerd werden deze leuke slagwerkklanken met een warm applaus van het publiek ontvangen.

 

Het Klein Harmonie Orkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl, vervolgde het voorprogramma met: ‘Disney Blockbusters’, ‘The Lion King’ en ‘Moana’. Hun uitvoering werd met een luid applaus gewaardeerd. Na deze gevarieerde optredens was het tijd voor de pauze.

 

Na de pauze introduceerde het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat op indrukwekkende wijze met ‘Disney Festival’ de muzikale reeks Disney-verhalen, toegelicht  door de ladyspeaker en begeleid met schitterend samengevatte beelden uit de gelijknamige films over achtereenvolgend ‘Cinderella’, The Bells of Notre Dame’, ‘Return to Neverland’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Mary Poppins’ en ‘Tangled’. Door de prachtige uitvoering van deze muziek, vol dynamiek, emotie, tempowisselingen en instrumentale techniek, werd het publiek aangenaam verrast, terwijl de daarbij getoonde toepasselijke beelden uit de gelijknamige films, samengesteld  door Janneke Kuijt, de inhoud van de muziek nog eens onderstreepte.

 

Na het ovationele slotapplaus en het dankwoord van de voorzitter werd met de toegift ‘Under the Sea’ dit bijzondere Disney-concert beëindigd. Katwijk kan er trots op zijn zo’n veelzijdig harmonieorkest als UNI is, in haar gemeenschap te hebben. Klik hier om de schitterende foto's te bekijken. 

Kaarten voor disney concert nu verkrijgbaar

Liefhebbers van Disney muziek kunnen hun hart ophalen tijdens het concert op zaterdag 15 december a.s. in Tripodia Katwijk. Chr. Muziekvereniging UNI organiseert dan een concert wat geheel in het thema staat van Disney en dat wordt een hele bijzondere avond!

 

UNI Katwijk is steeds opzoek naar vernieuwing en nieuwe uitdagingen. Zo ook voor dit concert. Veel grote Disney-grootheden komen voorbij zoals Peter Pan, Assepoester en Viana. Na een intensief en gezellig studieweekend heeft het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat een bijzonder leuk programma voor u in petto. Zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van Disney!

 

Daarnaast zullen ook de jeugdleden van de vereniging laten zien wat zij in hun mars hebben. Van blokfluit, tot slagwerk en natuurlijk het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest. Ze komen deze avond allemaal voorbij.

 

Laat u verrassen door UNI Katwijk en kom ook naar het Disney Concert op 15 december a.s.! Het concert vindt plaats in Zalencentrum Tripodia (Hoornesplein 155, Katwijk) en start om 19.45 uur. De kaartverkoop is gestart en te verkrijgen via 06-20546119 of secretaris@uni-katwijk.nl. De kaartjes kosten slechts € 7,50 en dit is INCLUSIEF een consumptie. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, maar wij adviseren u wel dit bij de reservering aan te geven.

rabobank wensenfonds - geef uw stem aan uni!

Dit jaar dienden meer dan 140 verenigingen en stichtingen een aanvraag in bij het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. Wederom een nieuw record voor het initiatief en dus een blijk van behoefte bij verenigingen en stichtingen. De selectiecommissie, bestaande uit ledenraadsleden en collega’s van de bank, nomineerde 99 wensen. Vanaf 9 november kun jij als klant of lid van de Rabobank stemmen op jouw favoriete clubwensen.

 

Door te stemmen bepaal jij als (particuliere) klant of lid van Rabobank Leiden-Katwijk welke wensen uitkomen én welk bedrag er op de cheque komt te staan tijdens de uitreiking. Per e-mail of post ontvang je op 9 november een persoonlijke inlogcode om drie stemmen van € 15 te verdelen over drie verschillende wensen. Leden hebben zelfs de mogelijkheid om € 60 te verdelen over lokale verenigingen en stichtingen. Deze stem kun je naar eigen wens inzetten. Via www.dichterbijleidenkatwijk.nl kun je terecht om jouw stemmen uit te brengen, dit is mogelijk van 9 tot en met 25 november.

 

Binnen het Groot Harmonie Orkest is er een grote behoefte aan het vervangen van de basinstrumenten. Daarnaast is het een wens om, vanwege het groeiende aantal leerlingen, een tweede hobo aan te schaffen. Een zeer kostbare zaak dus en daarom hebben wij jouw stem straks hard nodig!

Katwijk van Oranje

Breng dit najaar een bezoek aan Katwijk en beleef Katwijk van Oranje! Een uniek evenement waarmee Katwijk, waar ook Soldaat van Oranje - de Musical te zien is in de Theater Hangaar, haar verzetsgeschiedenis eert. Met muziek, expositie en andere culturele activiteiten. Daar wil je bijzijn!

 

Op zaterdag 27 oktober 2018 was het de beurt aan het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat en het Rijnstreekkoor. De ochtend begon met hagel en dus erg koud, maar gedurende de dag en met behulp van wat heaters, werd de temperatuur wat aangenamer. De kou had overigens absoluut geen invloed op de muzikanten, want het programma met o.a. The Longest Day en Soldaat van Oranje, werd schitterend ten gehore gebracht. Er was veel belangstelling en de reacties waren ontzettend positief. Wij kijken terug op een mooi evenement en wensen de organisatie en deelnemers de komende weken nog veel plezier! Klik hier voor een sfeerimpressie van een geslaagde dag. 

Leerlingen concert 2018

De zomervakantie is in zicht! Een mooi moment om aan ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en andere belangstellenden te laten horen wat onze leerlingen het afgelopen seizoen hebben geleerd.

 

Daarom wordt er op 4 juli 2018 een Leerlingen Concert gehouden in De Reedery a/d Prins Hendrikkade te Katwijk. 

 

 

Het Leerlingen Orkest, de slagwerkgroep en blokfluiters zullen een optreden verzorgen. Daarnaast zullen er ook leerlingen een solo-optreden geven. Iedereen is van harte welkom!

Een voorjaarsconcert om trots op te zijn!

Het gekozen thema voor het Voorjaarsconcert van UNI: “Muziek met een verhaal” verlangde  van de leden van het Groot Harmonie Orkest (GHO) wekenlang intensieve repetities en thuisstudie. De muzikale lat werd weer een tandje hoger gelegd en de muziek moest aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor het publiek. Met die uitgangspunten ging Dominic Sierat, dirigent van het GHO, met zijn muzikanten aan de slag.

 

Vrijdag 1 juni was het eindelijk zover. Het podium voor dit concert werd ’s-middags, in de Vredeskerk aan het Baljuwplein Katwijk, opgebouwd met decor, verlichting en beeld. Om  half acht stroomde het publiek binnen en klokslag acht uur begon het Klein Harmonie Orkest, dit keer ook o.l.v. Dominic Sierat, met het voorprogramma. 

 

Het openingskoraal Abide  with me, A Klezmer Karnival, Tango d ‘Amore met solist Wessel Minnee op altsax, The Young Genius met solist Corné v. Duijvenvoorde op bariton en Ambulance Boogie met de solisten Christian Meijvogel en Tristan Sneijders op trompet. Het opzwepende ‘Klezmer’ bracht het publiek meteen al in goede stemming, terwijl de jonge solisten met hun solo-optreden het publiek aangenaam verrasten. Een spontaan applaus werd hun beloning.

 

Vervolgens installeerde het GHO zich op het podium. Na het openings- en tevens dankwoord door voorzitter Henk Sierat, voorspelde de indrukwekkende opening met Grimson Tide veel goeds. Naast het orkest stond een levensgroot beeldscherm opgesteld, waarop de rode draad van de verhalen door middel van high lights en aanvullende tekst werden ‘verteld’, steeds vooraf gegaan door een ‘voice over’ met een toelichting op die verhalen.

 

Beeld en tekst maakten de bijbehorende muziek voor het publiek meer begrijpelijk, terwijl de in de verhalen voorkomende principes, als loyaliteit, vechtlust, betrouwbaarheid, vindingrijkheid, tegelijk waren te zien en te beluisteren. De combinatie van de aangrijpende, sfeervolle muziek voerde de spanning, dramatiek en humor gedurende de loop van het concert voortdurend op. Zo werden de verhalen muzikaal verteld en werd bij velen de herinnering opgeroepen aan achtereenvolgens: Reynard de Vos, de avonturen van Baron Munchausen, De Graaf van Monte Christo, Moby Dick, Ivanhoe en Gullivers reizen. De muzikale groei van het orkest was door de briljant uitgevoerde stukken duidelijk hoorbaar: Katwijk heeft met UNI een harmonieorkest waar het met recht trots op kan zijn.

 

Na bloemen voor de dirigent werd het publiek ook even bewezen, dat UNI het spelen van marsen nog niet is verleerd. De toegift met de mars ‘633 Squadron’ werd dan ook  met een luid applaus beloond.

 

In zijn slotwoord wees de voorzitter nog op de start van een nieuw seizoen van het UNI blokfluitfeest en de start van ‘Kids and Colour’. Inschrijven kan via het secretariaat (zie: www.uni-katwijk.nl).

 

 

Ook wees de voorzitter er nog op, dat UNI de volgende dag, 2 juni, in een heel andere context zou optreden en dan de Shaare Zedek korenzangdag muzikaal zou begeleiden op het Andreasplein en in de Nieuwe Kerk. De opbrengsten van deze zangdag zijn bestemd voor het in alle opzichten neutrale Shaare Zedek Medical Centre in Jeruzalem.

Activiteiten op koningsdag

Er staan gezellige optredens op de agenda tijdens Koningsdag 2018!

 

Wij trappen de dag om 10.00 uur af met een gezellige aubade bij Ontmoetingsruimte De Reederij (DSV|Verzorgdleven, Parledam) met uiteraard Vaderlandse liederen die uit volle borst kunnen worden meegezongen. 

 

Daarna brengen wij rond 11.00 uur een muzikale groet aan Topaz Overduin (Sjanshoek) en DSV|Verzorgd Leven locatie De Driehoek. 

 

Onze vereniging kijkt altijd erg uit naar deze optredens, juist omdat wij hiermee een steentje bij kunnen dragen om de ouderen van Katwijk een leuke dag te bezorgen. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Oranjevereniging Katwijk aan Zee. Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag en kom gerust langs tijdens één van onze optredens!

Klein Harmonie orkest in de prijzen

Dit jaar nam ons Klein Harmonie Orkest voor de tweede keer deel aan Het Paasblaas Festival voor jeugdorkesten, georganiseerd door Muziek uit 't Hart in Aarlanderveen. Acht deelnemende orkesten en een ervaren jurylid die de zware taak had om de orkesten te voorzien van een schriftelijke feedback, om zich verder te kunnen ontwikkelen. Om 10.15 uur begonnen zij hun programma met het koraal "Dank U voor deze nieuwe morgen" en vervolgens Tango D'Amore van Ivo Kouwenhoven. Solist Wessel Minnee op altsaxofoon, die deze solo voortreffelijk ten gehore bracht.

 

Het programma vervolgde met A Klezmer Karnival van Philip Sparke. ;Een opzwepend stuk waarin drie melodieën worden gebruikt: een bruiloftsdans, een Joodse kringdans en een Duitse herdersdans. Dit stuk werd ook officieel beoordeeld door de jury. 

 

Hierna volgde Concierto para dos Trompetas, gecomponeerd door dirigent Zoran Rosendahl. Een pittig, Spaans stuk geschreven voor twee trompettisten. Volgens het juryrapport een fijne uitdaging voor de solisten Christian Meijvogel en Tristan Sneijders. Het orkest sloot het programma af met een toegift: de Ambulance Boogie van Ivo Kouwenhoven. Ook hier een rol weggelegd voor genoemde trompettisten, die als een echte ambulance het podium verlieten. 

 

Aan het einde van de middag vond de uitreiking plaats van het juryrapport en een tweetal dagprijzen: de aanmoedigingsprijs en een prijs voor de meest bijzondere programmering. En die laatste prijs won ons Klein Harmonie Orkest! Een mooi compliment van de jury was dat het orkest hoorbaar vooruitgang heeft geboekt. Leg daarnaast het opbouwende juryrapport en dan kijken we met elkaar terug op een leuke, leerzame ervaring. Een woord van dank gaat uit naar dirigent Zoran Rosendahl, die trots kan zijn op wat er het afgelopen jaar is bereikt. Met elkaar kijken we uit naar en werken we aan een bloeiende en mooie toekomst van onze vereniging.      

uitreiking rabobank wensenfonds

Tijdens de Ledenbijeenkomst op dinsdag 30 januari jl. vond de uitreiking plaats van het Rabobank Wensenfonds. Deze feestelijke avond vond plaats in Tripodia en trok veel belangstellenden. Rabobank Leiden - Katwijk stelt een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Wensenfonds. Hierbij helpt de bank met het versterken van lokale verenigingen en stichtingen in haar werkgebied. Door te stemmen bepalen alle leden van de bank welke wensen uitkomen. Naast vele andere verenigingen en stichtingen, viel ook UNI Katwijk in de prijzen en mocht een bedrag van 1.500 euro ontvangen. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe tenortrombone. 

 

Bondsspeld voor jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Chr. Muziekvereniging UNI vorige week donderdag kreeg een viertal leden de bondsspeld van de ZHBM met de bijbehorende oorkonde.

Uit handen van voorzitter Henk Sierat ontvingen Marit van der Plas en Joke van der Meij de speld in zilver voor 25 jaar lidmaatschap. Arie van der Plas ontving de gouden speld voor 40 jaar lidmaatschap en Henk van der Meij kreeg de speld in antiek zilver voor 50 jaar lidmaatschap.


Naast de muzikale hoogtepunten, werden ook de leden die geslaagd waren voor hun Bondsdiploma in 2017 nog even aangehaald. De (bestuurs)leden, vrijwilligers, dirigenten, docenten, sponsoren en allen die UNI Katwijk een warm hart toedragen, werden bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar.

 

Bouwplan

Er werd ook vooruitgekeken en daarbij met name de hoop uitgesproken dat de realisatie van het bouwplan in dit nieuwe jaar werkelijkheid zal worden. Sierat benadrukte dat dit van groot belang is voor de toekomst van UNI Katwijk, om op die manier de groei van de vereniging voort te kunnen zetten en het gebouw multifunctioneel en voor verschillende vormen van samenwerking beschikbaar te maken.

Uni katwijk toont zich van beste kant met schitterend kerstconcert

Chr. Muziekvereniging UNI heeft zich weer eens van haar sterkste kant laten zien en horen met een verrassend kerstconcert in een volle Dorpskerk te Katwijk a/d Rijn, in het bijzijn van sponsoren, donateurs, familieleden, Burgemeester Visser, Wethouder Knape en vele andere Katwijkers.

 

Het publiek werd in een voorprogramma verrast door het eerste optreden van zo’n dertig pas begonnen of al wat langer in opleiding zijnde leerlingen, die traditionele kerstliederen speelden o.l.v. Zoran Rosendahl, dirigent van het Leerlingen- en Klein Harmonie Orkest.

 

Daarna begon het gevarieerde kerstconcert. Volgens voorzitter Henk Sierat bedoeld voor alle Katwijkers, alle KRV’ers. Het programma was daarom samengesteld uit wereldberoemde religieuze en commerciële kerstmuziek. Het concert opende met het schitterende nummer End of the Year Special en vervolgde met Christmas on Broadway en o.m. All bells in Paradise, A Christmas Festival, een medley van bekende kerstliederen, All I want for Christmas is you en Happy Christmas.

 

De muziek werd zeer muzikaal, vol dynamiek, tempowisselingen en soms ook swingend uitgevoerd door het Groot Harmonie Orkest o.l.v. de inspirerende dirigent Dominic Sierat, die in “It’s beginning tot look like Christmas”, ook nog soleerde op de bastrombone samen met Hennie Sneijders (bastuba) en Kees v.d. Plas (Bariton).

 

Cees Wassenaar gaf als gastspeler met zijn toetsen de muziek nog extra glans, terwijl Piet Rovers tussen de muziekstukken door een rustpunt was met zijn boeiend vertolkte kerstverhaal in drie delen over een harpspeler die op kerstavond de voorkeur gaf om bij zijn gezin te zijn en de verleiding en beloning van een koning om in zijn paleis te musiceren, weerstond.

 

Het gehele concert werd gepresenteerd voor een schitterend decor met lichtshow. Het publiek beloonde het orkest met een enthousiast, staande applaus waarmee ook de toegift: een swingende Jingle Bells, werd afgedwongen.

 

Na afloop werd buiten de kerk nog door velen enthousiast nagepraat onder het genot van warme chocolademelk, glühwein en kerstbrood. Zo kon UNI het wereldbreed gevierde kerstfeest niet mooier laten beginnen.

Uni katwijk start met Muziek voor volwassenen & percussiefeest voor kinderen

Heb je altijd al het idee gehad om een muziekcursus te doen of wil je juist de draad weer oppakken? Of behoor je tot die groep ouders waarvan de kinderen op muziekles zitten en regelmatig met vragen komen waar je geen antwoord op weet? Dan kun je bij UNI Katwijk terecht voor een ontzettend leuke muziekcursus!

 

UNI Katwijk is voornemens om in januari 2018 te starten met Muziek voor Volwassenen. Tijdens deze cursus maak je kennis met de grondbeginselen van muziek, ga je aan de slag met het notenschrift en leer je alles over de verschillende muziekinstrumenten. Natuurlijk is er daarna gelegenheid om je in te schrijven voor een tweetal gratis proeflessen.  

 

Daarnaast wordt ook “Percussiefeest voor Kinderen” geïntroduceerd. Hier kunnen kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met uiteenlopende slagwerk- en percussie-instrumenten. Interesse? Voor meer informatie of inschrijving voor één van deze workshops is vanaf nu mogelijk via secretaris@uni-katwijk.nl. 

Kerstconcert dorpskerk op 15 december

Dit jaar staat er voor het eerst een kerstconcert op de agenda. In een afwisselend kerstprogramma neemt UNI Katwijk u mee op een muzikale reis naar een winter wonderland met hits als "White Christmas", een unieke versie van "Jingle Bells" maar ook het meeslepende instrumentale stuk "A Christmas Festival". Tijdens de donkere dagen voor Kerst is dit dé ideale gelegenheid om samen met vrienden, familie en collega's de warmte van deze kerk op te zoeken en je te laten onderdompelen in een avond heerlijke en herkenbare Kerstsongs.

 

geslaagde Actiedag UNI en Benjamin

Zaterdag 9 september jl. stond in het kader van de gezamenlijke Actiedag van UNI Katwijk en HHK Benjamin. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de realisatie van de verbouw van de UNI-zaal, die sinds jaar en dag gevestigd is aan de Weth. D. Ouwehandstraat te Katwijk. Na de extreme regen tijdens de voorbereidingen in de vroege ochtend, begon vanaf ca. 10 uur de zon door te breken en kon de Actiedag beginnen.

 

Een mobiele kraan gevuld met gesponsorde vlaggen in top, trok de aandacht van ontzettend veel bezoekers. In het clubgebouw was een Tweedekansmarkt, werd er gezellig koffie met iets lekkers genuttigd en kon men loten kopen voor het Rad van Avontuur. Dankzij de geschonken prijzen van veel lokale ondernemers, was er voor ieder wat wils te winnen.  Buiten werd er volop vis gebakken, haring schoongemaakt en ook de bloemenstal was zeer geliefd. Er werd handgesneden houtwerk verkocht en ook aan de kinderen was natuurlijk ook gedacht. Zij konden zich uitleven op een groot springkussen of een ritje maken met de huifkar.

 

 

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, met een opbrengst die boven verwachting is. Voorzitter Henk Sierat is trots op wat er is neergezet: “Dankzij de hele fijne samenwerking met de vrijwilligers van HHK Benjamin en de bijdragen van de vele sponsors, is UNI Katwijk weer een stap dichterbij de verbouwing van het clubgebouw. De lekkages die er vanmorgen nog waren, geven pijnlijk, maar wel goed aan, hoe noodzakelijk het is om dit gebouw onder handen te nemen. Daarnaast voldoet het bij lange na niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Er zijn geen leskamers of ruimten om ouders netjes te woord te staan. De onderhoudskosten vliegen de pan uit en dat is geld wat de vereniging zou moeten gebruiken om de Katwijkse jeugd kennis te laten maken met muziek”. Dat Katwijk deze vereniging een warm hart toedraagt, is duidelijk geworden. De organisatie bedankt daarom iedereen die op welke wijze dan ook een steentje heeft bijgedragen aan deze succesvolle dag. 

UNI volop in actie tijdens najaarsfeest 2017

Het Najaarsfeest is in Katwijk a/d Rijn ieder jaar weer een drukbezocht evenement met ontzettend veel activiteiten voor jong en oud. Het Groot Harmonie Orkest mocht op 19 augustus het spits afbijten op een zonovergoten Turfmarkt. Met een leuk, populair programma met o.a. muziek van Amy Whinehouse, Michael Jackson en Queen, genoten de mensen met een hapje en drankje van een gezellige sfeer en de warme zon.

 

Sinds enkele jaren is We Bend'r! een graag geziene gast tijdens de evenementen van het Najaarsfeest. Zo ook dit jaar. Het thema was "Tirol am Rhein" en daarom werden er wat aanpassingen gedaan zowel in muziek als in kleding.... 

 

De aftrap was op 21 augustus tijdens de Mega Spektakel Race. Maar liefst 626 deelnemers trotseerden de baan vol hindernissen, schuim en (niet al te schoon) slootwater. Op vrijdag 25 augustus verzamelden zich 100 sloepen bij de Zeeverkenners. In een lange stoet voeren zij door Katwijk a/d Rijn en ook We Bend'r! zat, geheel in Tiroler-stijl, op één van die boten. 

 

Op zaterdag 26 augustus vond er een groots Tirolerfest plaats in de Baron van Wassenaerlaan. De burgemeester van Tirol arriveerde op een immens groot biervat en afgewisseld met Alpenhoornblazers speelde We Bend'r! toepasselijk Tirolermuziek. Na het begeleiden van het alom bekende Edelweiss, werd er met 1.500 mensen een Tirolerlunch genuttigd. De dag werd afgesloten met een lampionnenoptocht op een aanhangwagen, die netaan door de straatjes van Katwijk a/d Rijn kon manoeuvreren. Klik hier voor de foto's. We kijken terug op een geslaagd Najaarsfeest en kijken nu al weer uit naar 2018! 

UNI Katwijk schittert in de vredeskerk

Op vrijdag 12 mei jl. vond het Voorjaarsconcert plaats in De Vredeskerk te Katwijk. Na het openingskoraal, bracht het Klein Harmonie Orkest o.l.v. Zoran Rosendahl een mooi, licht programma ten gehore. Met stukken als A little festive Music, Night Train met solist Hugo de Vreugd, het schitterende Land of the Cornflower en ter afsluiting de deinende wals Over the Waves, wisten zij het aanwezige publiek te vermaken.

 

Na een changement, wat opgevuld werd door organist Arjan Wolfswinkel, trad het Groot Harmonie Orkest aan. Onder leiding van dirigent Dominic Sierat, wisten zij het publiek te raken met Mannin Veen, waarin orgel en orkest aan het eind van het stuk fantastisch samenkomen. Daarna nam Dominic de bastrombone ter hand en vertolkte het geweldige Oblivion, een tangocompositie van Astor Piazzolla. Met Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams, werd de pauze ingeluid.   

 

Het Groot Harmonie Orkest vervolgde haar programma met Puszta, een stuk van Jan van der Roost met herkenbare Hongaarse zigeunerklanken, opzwepende melodieën en melancholische intermezzo´ s. Heel anders was het stuk Arctic Funk van Torstein Aagaard Nilsen. Een compositie waarin de kracht van de natuur gemengd wordt met de ruige besneeuwde bergen van Noorwegen. En dat was te horen! Het publiek kon na dit natuurgeweld even tot adem komen met het schitterende Power of Life, wat Arjan Wolfswinkel ten gehore bracht op orgel.  

 

Het eind van de avond kwam al snel in zicht en het orkest begon dan ook alweer aan het laatste nummer van de avond: Lord Tullamore van Carl Wittrock. De compositie bevat zowel briljante, technische passages als ook lyrische momenten van rust.

 

Natuurlijk werden er aan het eind van de avond de nodige mensen bedankt, waaronder uiteraard beide dirigenten. De voorzitter bedankte het publiek hartelijk voor haar aanwezigheid, waarna het orkest als toegift La Primitiva inzette. De reacties van de aanwezigen waren overweldigend positief. We kijken dan ook terug op een schitterende avond! De foto's zijn hier te bekijken. 


Wolfswinkel te gast tijdens Voorjaarsconcert

UNI Katwijk is altijd op zoek naar uitdaging en bijzondere samenwerkingen voor haar concerten. Voor dit concert is er contact gezocht met één van Katwijks bekendste organisten Arjan Wolfswinkel. Voor de vereniging ook geen onbekende, want er was al eerder een samenwerking op Eerste Kerstdag tijdens het begeleiden van een kerkdienst. De link was dus snel gelegd.

 

Tijdens deze avond neemt het orkest u o.l.v. Dominic Sierat mee op reis naar o.a. Hongarije met een zigeunerdans, naar Engeland in een militair-achtige suite en uiteraard ontbreekt ook Spanje niet met een vurige paso doble. Het Klein Harmonie Orkest opent de avond met een licht programma o.l.v. Zoran Rosendahl.

 

Kortom een avond vol muzikale afwisseling gericht op alle leeftijden. U bent van harte welkom. Het concert vindt plaats in De Vredeskerk te Katwijk en start om 20.00 uur.

 

Kaarten ad. € 5,00 zijn te verkrijgen bij de leden van de vereniging of via secretaris@uni-katwijk.nl. Ook aan de deur zal er kaartverkoop plaatsvinden. Foto: TreffendbeeldKHO presteert op festival

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Klein Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Zoran Rosendahl op 2e paasdag deelgenomen aan een festival.

 

Dit festival, speciaal bedoelt voor opleidingsorkesten, wordt jaarlijks georganiseerd door St. Muziek uit 't Hart en werd gehouden in Studio Oosterman te Aarlanderveen. Dit keer niet in de vertrouwde UNI-polo, maar keurig in het zwart met een gloednieuwe, blauwe UNI-stropdas.  

 

Aan het einde van het optreden ontving het orkest uit handen van Fried Dobbelstein (topdirigent uit Limburg) een oorkonde en een juryrapport om trots op te zijn. "Zeer overtuigend en aangenaam om naar te luisteren, een goede prestatie en zeer verdienstelijk gespeeld" zijn enkele van de kreten die Dobbelstein in het rapport heeft genoemd. Natuurlijk heeft het orkest ook handvatten gekregen om verder te bouwen en te ontwikkelen.  

 

Kortom, een leuke en leerzame ervaring voor dit orkest! Klik hier voor de foto's.Voorjaarsconcert

Na een spetterend Najaarsconcert in Tripodia en het begeleiden van een sfeervolle kerkdienst op Eerste Kerstdag 2016, is UNI Katwijk in volle vaart doorgegaan met de organisatie van en repetities voor een uitdagend Voorjaarsconcert. Uiteraard heeft dit concert weer een totaal ander karakter en muzikale invulling dan het vorige. Evenals voorgaande jaren vindt het concert plaats in De Vredeskerk aan het Baljuwplein in Katwijk.  

 

Het Groot Harmonie Orkest heeft onder leiding van haar dirigent Dominic Sierat het afgelopen jaar de muzikale groei voortgezet met een aantal ambitieuze muziekstukken voor dit Voorjaars-concert. Ook het Klein Harmonie Orkest is deze avond te beluisteren onder leiding van Zoran Rosendahl. Zij nemen dit jaar voor het eerst deel aan een festival en zullen dat programma tijdens dit Voorjaarsconcert ten gehore brengen.

 

 

Kortom een avond vol muzikale afwisseling gericht op alle leeftijden. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten ad. € 5,00 (incl. consumptie) zijn vanaf dit moment te verkrijgen bij de leden van de vereniging of via secretaris@uni-katwijk.nl

 Rabobank Wensenfonds

Het Rabobank Leiden-Katwijk Wensenfonds steunt initiatieven in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren. Ook UNI Katwijk viel dinsdag 17 januari jl. in de prijzen tijdens de bijeenkomst in het Leidse Volkshuis en ontving een cheque t.w. € 1.250,00 voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!Er werd tevens een interessante inspiratiesessie gehouden met als thema “Vereniging 3.0” en ook aan de muzikale omlijsting werd gedacht door een aantal optredens van de Nederlandse vocalpopgroup “De Meisjes met de Wijsjes”. Na het fotomoment werd er nog gezellig nagesproken onder het genot van een hapje en een drankje.Eneco Luchterduinenfonds

Evenals in 2015 is UNI Katwijk door de jury genomineerd voor het Eneco Luchterduinen Fonds. We hebben een plan ingediend voor Milieu-vriendelijke- en kostenbesparende LED-verlichting in ons clubgebouw. Vanaf vandaag, 19 januari, is de publieksjurering van start gegaan en kan er gestemd worden. We zoeken steeds naar mogelijkheden om inkomsten te verwerven en/of tot besparingen te komen. Ook op het gebied van duurzaamheid. “Wij beseffen hoe belangrijk duurzaamheid is. Niet alleen voor ons, maar vooral voor de komende generaties. Wij vragen om een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds om het gerenoveerde en uitgebreide gebouw van Chr. Muziekvereniging UNI Katwijk te voorzien van milieuvriendelijke en kostenbesparende LED-verlichting”.Stemmen kan via http://bit.ly/2jBdaW6 tot en met 8 februari 2017.Breng uw stem uit op UNI Katwijk. Bedankt voor uw steun!Muziek en zang tijdens Najaarsconcert

Op zaterdag 26 november a.s. vindt het Najaarsconcert plaats van Chr. Muziekvereniging UNI. Alle geledingen van de vereniging komen deze avond aan bod. Daarnaast heeft het Groot Harmonie Orkest o.l.v. Dominic Sierat een bijzonder programma voor u in petto!UNI Katwijk is steeds opzoek naar vernieuwing en nieuwe uitdagingen. Zo ook voor dit Najaarsconcert, wat in het teken van grote popartiesten zoals Amy Whinehouse, Prince en Caro Emerald. Bijzonder is dat er voor dit concert samenwerking is gezocht met Dirk en Arianne Bakkenes (o.a. bekend van The Backinx), die deze avond de zang voor hun rekening nemen. Dat belooft dus een groot feest te worden!Daarnaast staat er nog een bijzonder optreden op het programma. UNI Katwijk is in september gestart met een tweetal blokfluitklassen. Zij zullen deze avond hun podiumdebuut maken! In januari 2017 hoopt UNI Katwijk overigens weer te starten met een nieuwe beginnersklas v.a. 6 jaar. Opgeven kan via secretaris@uni-katwijk.nl.Het concert vindt plaats in Zalencentrum Tripodia (Hoornesplein 155, Katwijk) om 20.00 uur en de entree is vrij.Blokfluitfeest bij UNI!

Voor kinderen vanaf 6 jaar die willen beginnen met muziek maken, start UNI Katwijk in september met blokfluitlessen. Op speelse wijze raken kinderen vertrouwd met muziek, noten lezen en samenspelen. Op vrijdag 2 september jl. vond het eerste feest plaats!Geslaagd Oranjefeest!

We kijken terug op geslaagde optredens tijdens de Najaarsfeesten Katwijk a/d Rijn.We Bend’r! vrolijkte de evenementen behoorlijk op tijdens de brandweerdemonstraties, Oranje Mega Spektakelrace en de Kattukbinse Sloepentocht, terwijl UNI ook met orkest, drumband & twirls haar medewerking verleende tijdens de lampionnenoptocht.Er zijn leuke foto’s gemaakt, die terug te vinden zijn in ons fotoalbum. Wij bedanken Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn voor de fijne samenwerking en kijken uit naar het feest in 2017!